Lammegryte

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lammegryte

Det er noe med disse putrende grytene når det er stearinlystid inne. Jeg elsker virkelig å invitere venner på mat som dette. Det er litt kutting og steking på starten, og etter det, så lager maten seg nesten helt av seg selv. Perfekt! Har du ikke lammekjøtt tilgjengelig, kan du også bruke oksekjøtt.

Server gjerne couscous og gresk yoghurt til gryten.

Disse oppskriftene og bildene er fra en fotoshoot jeg gjorde for Tara. Resten av oppskriftene fra shooten kommer også på bloggen!

lammegryte med løk og gulrot 3

Oppskrift på lammegryte 
til 8 personer

2 ½ kg lammelår i skiver eller annet grytekjøtt av lam
3–4 ss olivenolje
5 gulrøtter
10–12 fedd hvitløk
4 sjalottløk
1 purre
2 bokser moste, hermetiske tomater
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
½ ts tørkede chiliflak eller ¼ ts chilipulver
1 ½–2 ts flaksalt
nykvernet pepper
250 g oliven – her bruker jeg oliven med hvitløk i

Sett stekeovnen på 130 grader.

Renskjær kjøttet før du deler det i forholdsvis store terninger, ca. 4×4 cm. Brun kjøttet i flere omganger i en skikkelig varm stekepanne sammen med olivenoljen. Ha det over i en gryte med lokk som tåler å stå i stekeovnen.

Skrell gulrøttene og skjær i 2 cm tykke skiver. Fjern skallet på hvitløken og løken. Hvitløkfeddene har du i gryten hele, sjalottløkene deler du i to. Vask purren godt og skjær den i ringer. Ha alle ingrediensene, unntatt olivenene, i gryten. La det koke opp før du setter på lokke og setter gryten i stekeovnen.

La det stå i stekeovnen de kommende 3–4 timene. Skal det stå lenger, skrur du ned varmen til 100 grader. Sjekk gryten innimellom. Smak til med salt og pepper. Ha i olivenene like før servering.

høstfest 2

høstfest 13

lammegryte med løk og gulrot

lammegryte med løk og gulrot 4

Kos deg storveies!

 

 

14 kommentarer til “Lammegryte”

 1. Laga denne Lammegryta til lørdags middagen og fy fader den var berre kjempe nydelig ??Tusen takk for oppskrifta denne skal vi lage fleire ganger ?

 2. Serverte denne for familien i dag og det var utrolig vellykket. Hadde ikke gryte som kunne settes inn i ovnen da vi var på hytta men lot gryta stå og småputre i 4-5 timer på veldig svak varme. Den ble veldig god. Serverte med Focahia brød for gjøre det letvint. Deilig å dyppe brødet i sausen.
  Prøvde også Arvekylling i syklubb sist uke. Den var også veldig god. Alle måtte ha med
  oppskriften.
  Takk for mange fine oppskrifter.

  • Så hyggelig å høre, Jorun 🙂 Kjente at jeg fikk lyst på lammegryte selv jeg nå 😉
   Moro at alle ville ha oppskriften! Det er jo nettopp derfor den heter “arvekyllingen” 😉

 3. Hei, ser nydelig ut. Tenkte å prøve denne i dag, men lurer på en sak. Bruker du ikke noen form for kraft eller buljong i sausen ?

  • Hei Tasha! Det blir masse god smak av alle de ingrediensene som er med i denne gryten allikevel, så det trenger du ikke 🙂

  • Hei Maria! Du trenger i utgangspunktet ikke mer væske enn fra de to boksene med moste, hermetiske tomater. Skulle den bli for fast under koking, kan du bare tilsette litt vann. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon