Honningglasert lammecarré

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Honningglasert lammecarré

Lammecarré er etter min smak, helt fantastisk godt! Så smakfult og saftig, og veldig enkelt å steke til et perfekt resultat. Skjær kjøttet i fordholdsvise tykke skiver, så vil det holde seg kjempesaftig under stekingen.

Lammekjøttet matcher veldig godt i smaken med honningen. For å få det saftigste resultatet, avslutter du stekingen mens kjøttet fremdeles er rosa i midten. Steketiden under er beregnet på lammekoteletter eller carréer som er ca. 3 cm tykke.

Her lager jeg en bønne- og aspargessalat med ris, som jeg serverer til. Håper det faller i smak hos deg også.

Honningglasert lammecarré med bønne- og aspargessalat

til 4 personer

Honningglasert lammecarré
1 kg lammecarré eller lammekoteletter
½ ts salt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje
2–3 grener rosmarin
2–3 grener timian
1 ss flytende honning
2 ss balsamicoeddik

Honning- og balsamicosaus
2 ½ dl kjøttkraft eller utblandet buljong
2 ss balsamicoeddik
2 ss soyasaus
1 ss honning
salt
nykvernet pepper

Bønne og aspargessalat med ris
250 g ris
½ bunt asparges
150 g aspargesbønner
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
12 cherrytomater
70 g salatblanding
salt
nykvernet pepper

Salaten tar lengst tid å lage, så start med den.

Skyll risen godt i kaldt vann før du koker den etter anvisning på pakken. La den avkjøles.

Skjær vekk den nederste delen av aspargesstilkene og del dem i to på langs. Skjær vekk tuppene på aspargesbønnene. Kok opp vann i en kjele og ha i 1 ts salt. Kok aspargesene i 2 minutter (avhengig av tykkelsen på stenglene) Aspargesbønnene trenger 30 sekunder i det kokende vannet. Hell aspargesene og bønnene over i et dørslag og hell over kaldt vann slik at kokeprosessen stanses.

Ha aspargesen og bønnene over i en bolle og ha over olivenolje, sitronsaft, salt og nykvernet pepper. Del cherrytomatene i to og bland alt til salaten. Smak til med salt og pepper.

Honningglasert lammecarré

Romtemperert lammekjøttet før du starter med stekingen. Bruker du koteletter, er det fint hvis de er ca. 3 cm tykke. Lammecarréen deler du opp selv. La det gjerne være 2 bein pr kjøttstykke, slik at de blir tykke.

Fordel salt og pepper rundt kjøttstykkene mens du varmer olivenoljen i en romslig stekepanne. Stek kotelettene på forholdsvis høy varme i 7–8. Snu dem innimellom. Legg i urtestilkene de siste minuttene og rist på pannen slik at de kommer innimellom kjøttet.

Skru ned varmen til det laveste og fordel over honningen og balsamicoeddiken. Vend på kotelettene en gang også, slik at kjøttet blir glasert rundt det hele. Legg kjøttet over på et fat og la det hvile under folie mens du lager sausen.

Sett stekepanna tilbake på medium varme og tilsett kraften, eddiken, soyasausen og honningen. Kok opp og la det koke i 5 minutter til det tykner. Skrap med deg alle rester fra lammestekingen mens kraften koker. Smak til med salt og pepper.

 

God middag!

Ett kommentar til “Honningglasert lammecarré”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon