Lam med tomat- og linsesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lam med tomat- og linsesaus

Er du glad i lammekjøtt? Det er jeg! Og her er en kjempeenkel, rask og god middag med lammekoteletter kokt sammen med hermetiske tomater og røde linser. Så serverer jeg bulgurhvete til. Har du ikke bulgurhvete i din umiddelbare nærhet, sier du? Couscous er en god erstatning og det finner du i de aller fleste dagligvarebutikker rundt om. Og skulle det knipe, så går det riktig så bra å servere dette med ris også. Det er det som er fint med mat, man justerer og erstatter ut i fra hva man liker og hva som er tilgjengelig akkurat der og da. Du kan også bytte ut lammekotelettene med svinekoteletter, hvis det passer bedre.

Jeg tror du kommer til å falle for denne maten samme hvilke valg du tar! Lykke til og husk: Nyt maten og nyt livet!

Lam med tomat- og linsesaus

Dette trenger du til 4 personer
3 ss olivenolje
8 doble lammekoteletter
2 selleristilker i tynne skiver
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts tørkede chiliflak
1 boks knuste, hermetiske tomater
5 dl kjøtt- eller kyllingbuljong
1 ts sukker
pepper
1 laurbærblad
1 1/2 dl røde linser
ev. 1 ts salt

Bulgurhvete
1 l vann
1/2 ts salt
4 dl bulgurhvete

Start med bulgurhveten, for den tar lengst tid.

Lam med tomat- og linsesaus

Kok opp vannet i en kjele. Tilsett salt og bulgurhvete. La det småkoke under lokk i ca. 35 minutter. Følg med litt underveis og tilsett eventuelt litt mer vann dersom det koker tørt.

Varm oljen i en gryte og stek lammekotelettene i 2 minutter på hver side på sterk varme. Stek kotelettene i 2 eller 3 omganger. Ta ut kotelettene og skru ned til svak varme. Ha i selleri og hvitløk og la det surre i 2-3 minutter. Legg kotelettene i gryta igjen og ha i resten av ingrediensene, unntatt saltet. Rør rundt en gang før du setter på et lokk. La det småkoke i ca. 25 minutter, til bulgurhveten er ferdig kokt. Smak til og kjenn om du må tilsette salt. Det kommer an på hvor salt buljongen du bruker er.

Lam med tomat- og linsesaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon