Stekte lammestrimler med blomkål i to varianter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Stekte lammestrimler med blomkål i to varianter

Plutselig fant jeg noen pakker med lammestrimler i butikken, nesten like tynne som tynne skavede skiver (som jeg vet bruker å ligge i frysedisken). Disse er perfekte å bruke til en kjapp middag, med andre ord.

Jeg synes lammekjøttet passer veldig godt i smaken sammen med blomkål, så jeg tilberedte den like gjerne på to forskjellige måter. Jeg har fått helt dilla på grillet eller stekt blomkål, og for å lage det nå når det ikke er grillsesong, bruker jeg grillpannen inne på kjøkkenet. God olivenolje og høy varme er tingen da.

Og blomkålpuréen gir både en herlig sødme tekstur til middagen. Nam!

Ingredienser

Lammekjøttet
500 g lammestrimler/lammeskav
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
0.5 ts chiliflakes
2 ts olivenolje

Stekt blomkål
1 blomkål
1 ss olivenolje
1 ts flaksalt
1 ts nykvernet pepper

Blomkålpuré
1 blomkål
1.5 dl melk
vann
1 ts grønnsaksbuljong
50 g smør
0.5 ts flaksalt
0.5 ts nykvernet pepper

Råstekte poteter
600 g potet
2 ss olivenolje
0.5 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper

Til servering
ruccola
gressløk

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Er potetene dine store, deler du dem i 2 eller 3 før du blander dem med olivenoljen, salt og pepper og har utover en langpanne. Stek potetene i ca. 20 minutter, litt avhengig av hvor store de er. Blir de for brune utenpå før de er myke inni, skrur du ned varmen litt på slutten.

Del opp blomkålen til puréen i små buketter og ha i en kjele sammen med melken, nok vann til akkurat å dekke bukettene og grønnsaksbuljongen. Bruker du buljong i terning, kan du smuldre den opp før du tilsetter den.

Kok opp og la det småkoke til blomkålen er helt mør. Hell av væsken – husk å ta vare på den til speing etterpå – tilsett smøret og mos det sammen med en stavmikser. Spe med væsken til du får ønsket konsistens. Smakt til med salt og pepper. Hvor mye du trenger, avhenger av hvor salt buljongen din er.

Fjern bladene på blomkålen du skal steke. Du kan godt la de minste bladene, som ligger helt inntil blomsten, være igjen før du deler blomkålen i fire like store båter. Pensle dem med olivenoljen og dryss over salt og pepper.

Varm en grillpanne og legg i blomkålen. Stek i ca. 5 minutter på hver side. Stikk gjerne et helt tynn kniv midt i én av bitene for å sjekke om de er godt nok stekte. Dersom de trenger litt mer tid, kan du skru ned varmen litt de siste minuttene.

Krydre lammekjøttet før du varmer oljen i en stekepanne på høy varme og steker kjøttet i noen få minutter til det er ferdigstekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon