Gjærbakst for alle

I januar 2018 kom min 10 (!) kokebok ut! “Gjærbakst for alle” er siste bok ut. Her kommer noen smakebiter fra boken!
Har du lyst til å kjøpe den, kan du kjøpe den direkte fra meg. Det beste er om du bruker Vipps! Du kan lese mer om hvordan du gjør det her!

 

 

Fru Timians beste sommermat

Kom ut i 2015
Hele 9 kokebøker har jeg nå gitt ut på CappelenDamm! Og hvilket eventyr har ikke det vært! Jeg er så takknemlig for hver eneste bok som er solgt.
Det er nemlig ganske spesielt å tenke på at bøkene mine finnes i veldig mange hjem rundt om!
Vil du kjøpe noen av bøkene, kan du sende meg en mail til marit@frutimian.no.
Min siste bok: Fru Timians beste sommermat kom ut i mai 2015 i et rekordstort opplag! Før mai er omme, er det trykt opp mer enn 23.000 eksemplarer! Herlighet!
Her er det full sommer i 75 deilige oppskrifter!
Fru TImian web
Her er noen smakebiter også!
Frokost kjappe middager fra Fru Timians beste sommermat ut på tur sommerkaker fra Fru Timians beste sommermat sommerfest fra Fru Timians beste sommermat
 

Søndagsmiddag

Kom ut i 2012
Her er det massevis av gode middager som er perfekte å lage både når søndagen skal tilbringes med familien og når man venter et aldri så lite innhugg av gjester. Meningen er at du skal kunne lage maten, og ha gjester, uten at du blir stresset!
Det er også noen skikkelig gode kaker og desserter i boka!
søndagsmiddag
Den kom ut med nytt cover vinteren 2014. Innholdet er det samme.
Fru Timians beste middager
Har du lyst til å ta en nærmere titt i boken, kan du bla i den her.
 

Elsker deig

Kom ut i 2009
Dette er oppfølgeren til min første bok: Nybakt. Igjen massevis av deilig gjærbakst i alle vanskelighetsgrader. Her er det lett å finne seg mange nye favoritter.
Elsker deig
Oppskriften på briocheloffen, som du ser her på forsiden, finner du her!
Boken kom ut med nytt cover i 2012. Da ser forsiden slik ut:
Hjemmebakt ferskt brød
 

Hjemmebakt

Kom ut i 2008
Her er det kaker, kjeks, brød og boller i skjønn forening. Noen av oppskriftene har vært utgitt tidligere i noen av bøkene og andre har vært på trykk i noen av de spaltene som jeg har i aviser og magasin.
Hjemmebakt
Jeg må ta med noen anmeldelser av boken:
”Bakeglede fra perm til perm. Oppskriftene er nemlig svært gode, og åpenbart gjennomprøvde.”
KK
“Paret har levert en rekke jordnære, nyttige kokebøker; to snedne bøker i 2008, praktisk omfang og gode oppskrifter. Verdt å lese: Enkle tips å hente. Instruktive bilder. Verdt å bruke: Veldig hendige som til og med får plass i en kjøkkenskuff. Fine, små vertinnegaver til bakeglade og småbarnsforeldre.”
Borghild Fiskå, Stavanger Aftenblad
”Godlukt!
Bare ordet Hjemmebakt skaper deilige bilder i hodet mitt. Trygghet, varme, gode minner og ikke minst gode opplevelser. Med boken til Marit synes jeg også at luktene dukker opp. (…) Boken innbyr til å prøve ut små og store brød, søte boller og wienerbrød, muffins, og kjeks samt paier og annen småmat. Boken er ujålete og hjelper selv den mest klønete deiglager til en selvsikker terte- og briochebaker”
Hanne Buxrud, VG
 

Lettvint middag i gryte og langpanne

Kom ut i 2007
Alle kan vi vel kjenne oss litt lite kreative når vi dag etter dag skal lage både hverdagsmat og festmat til familie og venner. I denne boka finner du enkle og gode oppskrifter på mat som i stor grad lager seg selv i gryte eller langpanne.
Lettvint middag fikk Gourmand World Cookbook Awards’ første pris i kategorien Best Easy Recipes Book in Norway, 2007.
Lettvint Middag med Fru Timian
 
Den kom ut med ny forside, men samme innhold i 2011. Da ser den slik ut:
lettvint middag
Her er utdrag fra en av anmeldelsene av boka:
“Lettvint middag i gryte og langpanne har flere viktige detaljer som jeg savler i andre bøker. Alle oppskriftene blir lett beskrevet, de er laget for fire personer. Sist men ikke minst, du får beskjed om hvor lang tid det tar å lage retten.  …. Fransk løksuppe er min favoritt. Måtte prøves og for et resultat det ble. Bare den oppskriften alene er verdt pengene til boken. Bildene gir lyst til å prøve seg på kjøkkenet, ikke vær redd, ta fatt!”
Ole-Morten Rosted, Sarpsborg Arbeiderblad
 

Vi baker

Kom i 2007
Dette er en bakebok for og med barn – med massevis av steg-for-steg-bilder og oppskrifter som er enkle å følge for ungene selv.
Omslag Vi baker! B.qxp
Vi baker kom ut i nytt opplag i 2011. Da ser den slik ut:
Vi baker! 2. opplag 2
 
Her er noen anmeldelser av boken:
“Det utgis ikke mange norskproduserte bakebøker for barn av høy kvalitet, så Vi baker! ble tatt i mot med stor forventning. Paret Marit Røttingsnes Westlie og fotografektemann Øystein Westlie har laget flere bøker sammen tidligere, og også denne gangen har de truffet blink. Har du barnehagebarn eller skolebarn som du vil skal bli glade i å bake, er dette boka. Trinn-for-trinn-bilder, fristende oppskrifter og et opplegg tilpasset barn gjør boka svært brukervennlig. Oppskriftene spenner fra søt gjærbakst (kaker og muffins) til sunne lunsj- og middagsoppskrifter. (…) Svært mange av oppskriftene er forøvrig egnet som matpakkemat. Så oppfordringen er enkel: Sett barna i sving på kjøkkenet!”
Montessori magasin nr. 2/2007
“Stilen er enkel og ujålete, oppskriftene er gode og fristende og bildene av fotograf Øystein Westlie er nydelige og inspirerende.”
Nord°
“Spennende og inspirerende
Har ikke barna bake- og kokebok fra før, kan kanskje Marit Røttingsnes Westlies bok være den rette å starte med. Boka er laget for at barn som kan lese selv kan følge oppskrifter og lage maten fra a til å. Den er lettlest, med illustrerende bilder og med nokså enkle oppskrifter. Men ikke så enkle at maten som presenteres blir kjedelig, dette er både spennende og inspirerende, ikke bare for barn.
Marit Røttingsnes Westlie har selv laget mat siden hun var liten, og i boka presenteres alt fra små og større bakverk til enklere middagsretter og deilige kaker. Boka er oversiktlig og har en praktisk ringhulls-rygg, slik at den holder seg oppslått når den er lagt på bordet. Videre har den glanset papir slik at fettete og melete barnehender ikke ødelegger, boka kan lett tørkes av. De mange fine portrettene av barn i full utfoldelse på kjøkkenet, der de med all tydelighet viser stolthet og glede over å hjelpe til og kose seg med å lage mat, inspirerer. Det er bare å begynne, i hvert fall med barn over seks.”
Kjetil Skotte, Oppland Arbeiderblad
 

Nybakt til jul

Kom ut i 2005
I denne boka har jeg samlet mine beste oppskrifter til advent og jul. En salig blanding av det moderne og det tradisjonsrike. Jeg håper boka gir deg ny inspirasjon til dine egne juletradisjoner.
Denne boka er utsolgt fra forlaget.
Nybakt til jul
Her er en anmeldelse av boka:
“Nybakt til jul er proppet med julestemning i en ujålete form, og ikke minst er Marits oppskrifter knakende gode. Nok en må-ha bok fra Rakkestad-familien.”
Lene Aarnes Westerhaug, nesteklikk.no
 

Matpakka

Kom ut i 2005
Her får du matpakketips for både store og små. Denne boka har kommet ut i mange utgaver.
Her er to ulike forsider. Innholdet er det samme:
Matpakka 2
Matpakka
Her er noen av anmeldelsene av boka:
Uansett grunn så treffer Marits kokebøker meg midt i hjerte…og maven.”
“..du trenger ikke ha barn for å ha glede av boken, du trenger ikke en gang ha matpakke.”
Lene Aarnes, Nesteklikk.no
“Forfatteren er et oppkomme og har tydelig erfaring med matpakker av alle slag…for alle som trenger et dytt bort fra to med brunost, men mangler ideene.”
Tove Diesen, Aftenposten
 

Nybakt!

Kom ut i 2004
Dette er min første bok. Massevis av gode oppskrifter på gjærbakst. Den har kommet ut i flere opplag og med flere forsider. Her er to av dem.
Nybakt
nybakt
Her er noen av anmeldelsene på boka:
“Ujålete og informativt om alle typer bakst med familiehygge som ramme og med utgangspunkt i råvaretilgjengeligheten på den lokale Rema.”
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
Terningkast 5
“En personlig skrevet bakebok som oser av glede over å sette nybakt på bordet”..”søte små kapittelnotater..lettleste oppskrifter og forslag”
Tove Diesen/ Berit Simenstad, Aftenposten
“Knasende bakverk, dampende av glød og iboende krefter – og til alle døgnets tider. Det er hva et Rakkestad-ektepar innbyr til i fersk bok.”
Kjell Eriksson, Sarpsborg Arbeiderblad
“..en smakfull bakebok med alle typer gjærbakst, inndelt etter døgnets tider. En god blanding av tradisjonelle, norske oppskrifter og nymotens importerte, fra oldemors kaffebrød til brioche og focaccia.”
Helga Johanne Størdal Bentsen, Vårt Land
 

Utvikling og Hosting av Sircon