Sommersalat med vannmelon og fenalår
Nylig var jeg i Fagernes i Valdres og hadde foredrag, og der sa jeg blant annet at menn som er veldig glad i massevis av fancy utstyr når de kokkelerer, nok ikke er kjernemålgruppen til Fru Timian.
To dager etter fikk jeg en Snap fra en av mennene i salen med bilde av en herlig sommersalat og med følgende tekst: “Tenkte jeg skulle vise at vi gutta også kan lage enkel mat uten avanserte maskiner ;)” Og det vet jeg jo, altså. Bare så det er sagt!
Salaten til “Valdreskjell” så så fristende ut at jeg måtte lage min egen versjon av den. Og den kommer her!
Takk til Kjell for inspirasjonen!
Sommersalat med vannmelon, avokado, nektariner og fetaost
til 4 personer
¼ vannmelon
2 nektariner
2 avokadoer
150 g fenalår
50 g ruccola
½ glass fetaost eller tilsvarende salatost i terninger
2-3 ss extra virgin olivenolje
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
godt brød til servering
Del vannmelonen i lange, smale trekanter. Nektarinene og avokadoene deler du i båter og fenalåret skjærer du i skiver dersom du har et helt lår. Du kan veldig godt bruke ferdig skivet, vakuumpakket fenalår også.
Bland dette sammen på et serveringsfat sammen med ruccolasalaten og fetaosten. Fordel over olivenoljen, salt og pepper og server.
PS! Dette er ikke veldig store porsjoner, så beregn godt med brød til. Du kan også servere salaten som tilbehør til grillmat eller du kan servere kokt ris eller couscous til.