Har du rester av lammelåret liggende? Da er dette en perfekt måte å bruke det opp på: Couscous med lammekjøtt, salat, fetaost og granateplekjerner! NAM!

Jeg har altså fått så utrolig dilla på granateplekjerner for tiden! Det er så godt! Og her i Danmark, hvor jeg er nå, fant jeg dem i pakker ferdig renset også, så nå har jeg virkelig proppet i meg av disse knallrøde, herlige kjernene!

Smaken av granateplekjerner passer veldig godt sammen med fetaost og lammekjøtt. En herlig kombinasjon, som de bruker masse i Midt-Østen og Nord-Afrika.

Her serverer jeg naan til også – bare for å gjøre måltidet helt perfekt – iallfall etter mine smaker.

Klikk deg inn her for å finne oppskrift på hjemmelagde naan.

Og klikk deg inn her for å finne oppskrift på deilig yoghurtdressing til å servere til.

Couscoussalat med lammekjøtt, fetaost og granateplekjerner

til 4 personer

Couscousen
4 dl couscous
4 dl kokende vann
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
3 ss olivenolje
50 g pistasjenøtter

Resten av salaten
600-800 g rester av ferdigstekt lammelår eller lammebog
200 g fetaost
1 granateple
50-100 g ferdig blandet grønnsalat
10-15 greiner bladpersille
nykvernet pepper
salt
noen ss balsamicoeddik – gjerne av en cremet type

Du finner oppskrift til klassisk stekt lammelår her!

Ha couscousen i en bolle som tåler høy varme. Ha over halvparten av saltet og litt nykvernet pepper og rør rundt. Hell over det kokende vannet og legg en tallerken på toppen av bollen, som et lokk. La det stå slik i 4-5 minutter.

Ta lokket av couscousen. Bruk en gaffel til å røre luft inn i couscousen og til å fjerne eventuelle klumper. Hell over 2 ss olivenolje og rør inn både den og nøttene. Smak til med salt og pepper.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *