Smakfull lammegryte

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Smakfull lammegryte

Lammekjøtt er som skapt for å danse med spennende krydder fra det Nord-Afrikanske kjøkkenet. Gurkemeie, koriander og spisskummen er alle smaker som komplementerer det smakfulle lammekjøttet. Jeg tyr iallfall veldig ofte til den type krydder når jeg skal smaksette lammekjøtt. Det kommer nok også av den enkle grunn at både det Nord-Afrikanske og det Indiske kjøkkenet bruker lammekjøtt mye mer enn hva vi gjør her hjemme, slik at de rett og slett er flinkere på å la det få følge med flere smaker enn bare sin egen.

Til denne gryta bruker jeg deler av et lammelår i skiver. Det er bestandig fint å få med bein på kjøttet når du koker gryte. Beinene er med på å gi god smak til den ferdige gryta.

Smakfull lammegryte

Dette trenger du for å lage lammegryte med løk, honning og svisker til 6 personer
750 g lammelår i skiver
2 ss olivenolje
3 små gulrøtter
250 g renset gresskar, her bruker jeg typen Tiger Cross
10 små delikatesseløker eller 5 sjalottløker
175 g svisker
½ ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
1 ts malt koriander
¼ ts kanel
3 dl fullfet crème fraîche
1 ss honning
½–1 ts salt
nykvernet pepper

Couscous
6 dl vann
6 dl couscous
½ ts salt
50 g tørkede tranebær
7–8 greiner koriander

Sett stekeovnen på 190 grader.

Skjær lammekjøttet i små terninger. Ta vare på eventuelle bein. De kan med fordel være med i gryta under kokeprosessen. Brun kjøttet på sterk varme med olivenoljen. Brun i flere omganger. Ha kjøttet over i en gryte.

Skrell gulrøttene og skjær i ½ cm tykke skiver. Du kan bruke mange ulike typer matgresskar. Skrell det og fjern steinene før du deler det i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrell løkene og del dem enten i 2 eller 4. Ha alle ingrediensene, inkl. eventuelle bein, i gryta og la det koke opp før du setter gryta, med lokket på, inn i stekeovnen.

La gryta stå i 50 minutter. Sjekk kryddernivået før du tar ut beinene og serverer gryta.

Kok opp vannet til couscousen. Bland couscousen og saltet i en bolle og hell over det kokende vannet. Dekk bollen med plastfolie og la det stå i 5 minutter. Bruk så en gaffel til å røre inn luft. Hell couscousen over på et serveringsfat og dryss over tranebær og koriander.

Smakfull lammegryte

Enjoy!

 

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Sunsweet svisker. 

 

2 kommentarer til “Smakfull lammegryte”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon