Langstekt lammebog

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Langstekt lammebog

Lammebogen egner seg veldig godt til langsteking. Bogen er forbeina og skulderen på et dyr, og her sitter det masse godt kjøtt som blir supermørt når det får noen timer i varmen. Det har en del marmorert fett i seg, som bidrar sterkt til å lage den gode smaken på det ferdige kjøttet!

En lammebog er ganske mye mindre enn et lår, så det egner seg om det ikke er så mange som skal mettes. Du kan også bruke et lammelår til samme oppskrift. Beregn minst 1 time lengre steketid da.

Her serverer jeg kjøttet pent plassert i et briocheburgerbrød sammen med en persille- og ertemos. Noe som er knallgodt! Mosen er like frisk og god i smaken som den ser ut. Den passer ypperlig å bruke som dipp til grønnsaker og til stekt fisk i tillegg til i denne burgeren.

Vil du ha litt mer tradisjonelt tilbehør, finner du det her!

Oppskrift på langstekt lammebog
middag til 4 personer eller nok til 6 litt små burgere

2 kg lammebog med bein
2 ss tørket oregano
1 ts spisskummen
¼ ts chiliflak
1 ts salt
nykvernet pepper
3 ss olivenolje
2 løk
2 hele hvitløk
5 dl vann

Persille- og ertemos
200 g frosne erter
½ liten potte persille
1 fedd hvitløk
litt flaksalt
nykvernet pepper
1­–2 ts sitronsaft

Sett stekeovnen på 160 grader.

Bland sammen krydderne og olivenoljen og gni det godt rundt hele lammebogen. Del løkene og hvitløkene i to og legg i en langpanne. Legg lammebogen over og hell i vannet. Dekk langpannen med aluminiumsfolie og sett formen i stekeovnen.

Stek lammekjøttet i 3 timer. Ta av folien og stek videre i ca. 1 time.

La kjøttet hvile i 20 minutter før du bruker en gaffel til å dra det fra hverandre.

Kok opp vann til mosen i en kjele og tilsett 1 ts salt. Ha i ertene. La vannet koke opp igjen før du heller dem over i et dørslag og heller på nok kaldt vann til at kokeprosessen stoppes. Ha dem over i en matprosessor sammen med persillen og en grovhakket hvitløkfedd. Kjør knivene rundt og mos det hele sammen.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon