Hamburgerbrød av briochedeig

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hamburgerbrød av briochedeig

Dette er det hotteste av det hotte når det kommer til hamburgerbrød for tiden. Skikkelig luksuriøse hamburgerbrød laget av briochedeig. Og for alle som ikke har hørt om brioche før – som absolutt på ansees som normalt å ikke ha hørt om 🙂 – kan jeg si at det er et fransk brød som er særdeles rikt på smør og egg. Men som er lett som en sky når det er ferdig stekt.

Nu ja. Tilbake til disse hamburgerbrødene. Nå er jeg egentlig ikke så veldig opptatt av å være trendy i matveien, men ettersom jeg elsker god mat og allerede har en stor forkjærlighet for briochebrød – du kan finne oppskrift på briocheloff her – føltes det helt riktig å slå seg med på briochehamburgerbrødtrenden. Herlig ord!

Merk deg at du må lage deigen dagen før du skal bake ut brødene! Deigen er veldig klissete og uhåndterlig før den får tilbragt litt tid i kjøleskapet.

Her har jeg laget burger av langstekt lammekjøtt. Det finner du oppskrift på her! Du kan også ha pulled pork, pulled chicken eller rett og slett en god gammeldags hamburger!

Persille- og ertemosen finner du oppskriften på litt lenger ned.

brioche hamburgerbrød

Hamburgerbrød av briochedeig

Oppskrift på hamburgerbrød av briochedeig
nok til 16 forholdsvis små brød

525 g hvetemel
40 g sukker
15 g fersk gjær eller 3 ½ g tørrgjær
1 ts salt
6 store eller 7 medium egg (375-390 g veid med skallet på), romtemperert
250 g smør, kjøleskapskaldt
1 egg til pensling
sesamfrø til dryss

Ha hvetemel, sukker, salt og gjær i miksmasterbollen. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den bare rett oppi bollen. Ha i eggene, sett kjøkkenmaskinen på den laveste hastigheten og elt deigen i 15–18 minutter.

Del opp smøret i terninger og ha i. Elt deigen videre i 5–6 minutter til alle smørterningene er helt inkorporert i deigen. Deigen vil føles litt løs, men vil være veldig fin å jobbe med neste dag.

Dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken ca. 1 time før du setter bollen i kjøleskapet til neste dag.

Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå i ca. 1 time før du starter jobbingen med den. Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv ut deigen. Del den i 16 like store deler og rull dem ut til boller. Plasser dem på to bakepapirkledde stekebrett. Klem dem litt flate før du dekker brettet med plastfolie og lar dem etterheve i ca 1 ½ time.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Pisk sammen egget og pensle brødene og dryss over sesamfrø før du setter dem i stekeovnen. Stekes i ca. 12 minutter.

La dem avkjøles på en bakerist.

Hamburgerbrød av briochedeig

De hamburgerbrødene du ikke bruker opp med en gang, er veldig fine å fryse ned.

Hamburgerbrød av briochedeig

Oppskrift på persille- og ertemos

Denne persille- og ertemosen er like frisk og god i smaken som den ser ut. Den passer ypperlig å bruke som dipp til grønnsaker og til stekt fisk i tillegg til i denne burgeren.

200 g frosne erter
½ liten potte persille
1 fedd hvitløk
litt flaksalt
nykvernet pepper
1­–2 ts sitronsaft

Kok opp vann i en kjele og tilsett 1 ts salt. Ha i ertene. La vannet koke opp igjen før du heller dem over i et dørslag og heller på nok kaldt vann til at kokeprosessen stoppes. Ha dem over i en matprosessor sammen med persillen og en grovhakket hvitløkfedd. Kjør knivene rundt og mos det hele sammen.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

langstekt lammebog på briocheburger

hamburgerbrød

hamburgerbrød av briochedeig

Hamburgerbrød av briochedeig

 

 

4 kommentarer til “Hamburgerbrød av briochedeig”

  1. Har testa denne oppskriften, og dn har alt for mye egg i seg. Brødene fikk en kraftig eggesmak som ødela opplevelsen helt. Så anbefaler å finne en annen oppskrift med mindre egg.

  2. Jeg og mannen min har hatt “dugnad” på å lage disse hamburgerbrødene på hytta😊! Uten mixmaster vel å merke! Resultatet ble masse trim, masse latter og mange knallgod hamburgerbrød 😄! De som havna i fryseboksen skal prøves ut som nistemat med forskjellig pålegg 😄! Takk for super oppskrift😄!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon