Fine minibaguetter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fine minibaguetter

Er det noe jeg aldri, aldri kommer til å bli lei, så er det nystekt gjærbakst! Det er fullstendig umulig å ikke elske det av hele sitt hjerte! Og heldigvis elsker jeg å bake det selv også, så da er det jo i grunn ganske så greit.

Her kommer oppskrift på helt fine minibaguetter. Det eneste som skiller dem fra rundstykker, er at jeg har laget litt spissere tupper på dem. Du ruller dem selvfølgelig akkurat som du selv vil.

Minibaguettene passer perfekt å servere til denne minestronesuppen, denne salaten med ovnsbakte rødbeter og norsk chevre og denne kjøttgryten!

minibaguetter 2

Oppskrift på minibaguetter
16 stykker

1 kg hvetemel
1 ts salt
½ pk gjær, tørr eller fersk
7 dl vann

Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du bare smuldre den oppi bollen den også. Sett hastigheten på kjøkkenmaskinen på det laveste trinnet og elt deigen i 10-12 minutter.

Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Dryss litt mel på et bakebord og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du deler den i 16 like store deler. Rull dem ut til rundstykker. Vil du ha dem litt spissere på tuppene, ruller du litt hardere på tuppene.

Legg dem over på to bakepapirkledde stekebrett og dekk dem med et klede. La dem etterheve i 30-45 minutter. De er ferdig etterhevet når deigen ikke går tilbake hvis du trykker den lett inn. Sett stekeovnen på 250 grader.

Stek minibaguettene i ca. 12 minutter. Legg dem over på en bakerist og la dem avkjøles der.

PS! De du ser på bildet, har jeg stekt i pizzaovnen min, så det er derfor de er litt svarte i noen av kantene 🙂

minibaguetter

God bakst!

 

 

 

 

2 kommentarer til “Fine minibaguetter”

  1. Hei Marit,

    Du faar meg til aa le naar du sier at det du aldri kommer til aa bli er «nystekt gjaerbakst», jeg faar da inderlig haape at du aldri blir til en deig!
    MVH, Ingrid

    • He he he! Veldig bra skrivefeil, Ingrid! Får virkelig håpe at jeg slipper å bli gjærdeig, samme hvor glad jeg er i det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon