Minifocacciaer med grovt mel

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Minifocacciaer med grovt mel

Har du lyst til å bake litt i dag? Kanskje disse grove focacciaene er tingen å lage da?

De er luftige og gode, og passer perfekt å spise som tilbehør til varmmat og salat eller som sandwich med godt pålegg i. Når de da i tillegg også er eminente å fryse ned, ligger forholdene godt til rette for å bruke dem som nistepakkemat. Tiner du dem på morgenen for å lage matpakke med dem, så la dem tine i stekeovnen akkurat lenge nok til at du greier å skjære gjennom dem, men ikke lenge nok til at de blir veldig varme midt inni. Da smelter pålegget og gjør at matpakken, som skal spises noen timer senere, blir litt trist å spise.

God bakst!

Minifocacciaer med grovt mel

Dette trenger du for å bake 16 minifocacciaer med grovt mel
400 g hvetemel
500 g fullkornshvetemel
2 ts tørket timian
1 ts salt
1 pk gjær, fersk eller tørr
6 ½ dl vann, ca. 20 grader
1 ts Maldonsalt
1 dl olivenolje

Bland sammen hvetemel, halvparten av timianen, salt og eventuelt tørrgjær i en bakebolle. Fersk gjær smuldrer du opp og rører ut i vannet før du tilsetter det i melet. Sett mikseren på den laveste hastigheten og elt deigen i 10 minutter. Dekk bollen med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar om lag 1 time.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du kjevler den ut til den er ca. like stor som stekebrettet til stekeovnen. Skjær den så i 16 deler og fordel bitene over på 2 bakepapirkledde stekebrett. Dryss over resten av timianen og Maldonsaltet og fordel oljen over der. Dytt fingertuppene nedi deigen for å lage de karakteristiske focacciahullene.

La dem etterheve i ca. 45 minutter. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.

Stek brødene i ca. 20 minutter.

Minifocacciaer med grovt mel

La focacciaene avkjøles på en bakerist.

God bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon