Pizzaknuter med basilikumpesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pizzaknuter med basilikumpesto

Helt siden jeg smakte basilikumpesto for første gang en eller annen gang på 90-tallet (antar jeg det var), har jeg vært særdeles svak for denne irrgrønne og smakfulle italienske sausen. Jeg får et skikkelig kick hver gang jeg spiser pesto. Av en god variant, vel og merke. For når det kommer til basilikumpesto er jeg forholsvis kresen. Jeg synes ikke at det er mange ferdigvarianter du får kjøpt i butikken som er spesielt gode. Og de som er gode, har en tendens til å være skikkelig dyre.

Heldigvis er det veldig enkelt å lage sin egen basilikumpesto! Har du en potte fersk basilikum, er du ikke langt unna vidunderligheten. Her er det pizzaboller, eller pizzaknuter, som får pesto- og ostefyll. Vil du ha kjøttfyll i pizzabollene dine, finner du oppskrift på det her.

Pizzaknuter med basilikumpesto

Dette trenger du for å lage 28 pizzasnurrer
500 g sammalt speltmel
500 g siktet spelt
1 ts salt
15 g fersk gjær
7 dl vann, ca. 35 grader

Basilikumpesto
80 g pinjekjerner
2 potter basilikum
2 fedd hvitløk
80 g fersk parmesan
ca. 2 ½ dl god olivenolje
10-20 dråper tabascosaus (jeg bruker chipotle tabasco)
saft av ½-1 lime
1 ts salt
pepper

400 g hvitost

Ha begge meltypene i en bakebolle sammen med saltet. Rør ut gjæren i 5 dl vannet og hell i mens mikseren går.  Fordi deigen skal kjevles ganske tynt ut etterpå, må den eltes godt og lenge, så sett en stoppeklokke på 12 minutter og la mikseren elte på litt over medium hastighet. Spe med resten av resten av vannet underveis i elteprosessen. Selv om deigen virker løs, blir den helt perfekt når den er eltet ferdig.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 2 timer.

I mellomtiden gjør du klart fyllet.

Pestoen lager du enklest i en food processor. Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist dem på litt over middels varme til de blir brunflekkete. Følg godt med slik at de ikke blir brent. Ha pinjekjernene, basilikumbladene og hvitløkfeddet i food processoren. Del opp parmesanen i mindre terninger før du har dem oppi processoren. Kjør rundt til det har blitt most sammen. Tilsett olivenoljen i en tynn stråle mens knivene fremdeles går rundt. Smak til med tabasco, limesaft, salt og pepper.

Dryss et lag med hvetemel på bakebordet og hvelv over deigen. Del den i to. Kjevle hver del ut til en leiv på 45 x 45 cm. Løft opp deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss på mer mel hvis nødvendig.

Pizzaknuter med basilikumpesto

Fordel fyllet over. La det være 2 cm igjen uten fyll på den siden. Dryss over revet hvitost. Pestosnurrene lager jeg som knuter, så når fyllet og osten er på plass, bretter jeg leiven dobbel, deler i 14 remser, drar litt i dem slik at de blir enda lenger og tvinner dem noen ganger før jeg snurrer dem rundt til en knute. Jeg snurrer disse knutene på samme måte som når jeg lager kanelknuter. Du kan se flere bilder av fremgangsmåten for dem her.

Etterhev snurrene i ca. 45 minutter. I mellomtiden setter du stekeovnen på 225 grader.

Pizzaknuter med basilikumpesto

Stek snurrene i 14–16 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

Snurrene er eminente å fryse ned og tine igjen. Har du tid, blir de best hvis du lar dem tine nesten ferdig på kjøkkenbenken for å sette dem i forvarmet stekeovn i noen minutter.

Ett kommentar til “Pizzaknuter med basilikumpesto”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon