Pizzasnurrer med ost og skinke

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer + avkjøling

Porsjoner: 24

Pizzasnurrer med ost og skinke

Man får aldri nok av det gode, stemmer ikke det? Så her kommer en ny oppskrift på pizzasnurrer! Små, saftige og gode pizzasnurrer som er helt supre å ta med ut på tur eller å sende med i matpakken – bare ta de ut av fryseren, så rekker de å tine før lunsj.

Eller du kan ta dem rett fra stekeovnen og over til spisebordet og la gjengen kaste seg over dem.

Til disse snurrene bruker jeg en pakke med ferdig oppdelt skinke, det som heter smårettskinke, på pakken. Veldig lettvint og kjekt å bruke. Du kan selvfølgelig bare kutte kjøttet, som du vil det, eller du kan bruke annet kjøtt istedenfor. Her er det fritt frem for egne varianter.

God bakst!

Ingredienser

Deigen
700 g hvetemel
200 g fint sammalt hvetemel
100 g lettkokte havregryn
1 ts salt
1 pk gjær
1 ss olivenolje
7.5 dl vann

Fyllet
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
0.5 ts salt
nykvernet pepper
3 dl moste, hermetiske tomater
2 ts tørket oregano
200 g smårettskinke
300 g revet ost

Slik gjør du

Ha alle de tørre ingrediensene til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes så lenge at den vil smuldre helt opp. Ha i oljen og vannet og elt deigen i 10­–12 minutter. Dekk til deigen med et lokk eller plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 45 og 60 minutter.

Mens deigen hever, lager du tomatsausen. Finhakk sjalottløken og hvitløkfeddet og ha i en kjele sammen med olivenolje, salt og pepper. La det surre på medium varme i noen minutter, til løken har blitt blank og myk. Ha i de hermetiske tomatene og oreganoen, kok opp og la det småkoke i noen minutter. Sett det til side til deigen er klar.

Dryss et tynt lag med mel på bordet og hvelv deigen over. Del den i to like store deler.

Kjevle først den ene delen ut til en leiv på ca. 50 x 35 cm. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer mel.

Fordel halvparten av tomatsausen over hele leiven. Dryss over halvparten av skinken og nesten halvparten av osten. Rull deigen sammen til en lang pølse. Rull så fast som du greier. Skjær opp i 12 biter og legg dem over på et stekebrett.

Gjenta med resten. Dryss resten av osten over snurrene. Dekk dem til og etterhev i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Stek snurrene i 12­–14 minutter. Om de ikke skal spises med en gang, lar du dem avkøles på en bakerist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon