Grove horn med ost og skinke

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grove horn med ost og skinke

Horn med ost og skinke er bestandig poppis å sende med i matboksen eller å servere nystekte til lunsj på en fridag. Enkelt å lage er det også. Under forutsetning av at du har en god deig å jobbe med. Og det bruker denne å være! Deigen er halvgrov.

Her har jeg laget halvparten med ost og skinke og halvparten med vare ost. Du kan jo gjøre akkurat som du vil. Og så har jeg vært litt rausere med skinkepålegget enn jeg vanligvis er, med to skiver i hvert horn, men du klarer deg fint med en skive i hvert horn. Du kan også bruke skinke som du kjøper ferdig i småbiter.

Grove horn med ost og skinke

32 horn

Deigen
400 g fullkornshvetemel
50 g havrekli – kan erstattes med havregryn
50 g fint sammalt rugmel
500 g hvetemel
1 ts salt
1 pk gjær, fersk eller tørr
½ dl oliven- eller rapsolje
2 ½ dl melk
4 ½ dl vann

Fyll
400-700 g kokt skinke
600 g revet ost, gjerne med mozzarella
tørket persille
tørket oregano
1 egg til pensling
sesamfrø til strøssel

Ha alt det tørre til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Ha i væsken. Sett i eltekriken på kjøkkenmaskinen og elt deigen på lav hastighet i 10-12 minutter til du har fått en smidig og fin deig.

Legg over et lokk og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 45 og 60 minutter.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 4 like store deler. Kjevle en del ut til en runding på ca. 40 cm i diameter. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer mel.

Del rundingen opp i 8 kakestykker. Fordel 1-2 skiver skinke pluss ost og et dryss med tørkede urter på hvert av kakestykkene før du ruller dem sammen til horn. Start ytterst og rull innover.

Legg hornene på stekebrett. Gjenta med resten.

Dekk hornene med et bakeklede og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen ppå 225 grader varmluft.

Pisk sammen egget og pensle hornene før du drysser dem med sesamfrø. Her har jeg penslet de hvor jeg bare har ost inni, med tørket persille sånn at vi ser forskjell på dem. Stek hornene i ca. 12 minutter.

La hornene avkjøles på en bakerist.

 

4 kommentarer til “Grove horn med ost og skinke”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon