Horn med ost og skinke

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Horn med ost og skinke

Plutselig slo det meg at jeg ikke hadde en oppskrift på horn med ost og skinke liggende her på bloggen. Og det må jeg jo ha! Fylte horn er jo så godt og dessuten så utrolig kjekke å finne fram fra fryseren når man har lyst på noe godt til kveldsmat eller kanskje ungene skal noe spesielt på skolen.

Oppskriften er forholdsvis fin. Jeg bruker 300 gram fullkornshvetemel og 800 gram vanlig hvetemel. Ønsker du å ha dem litt grovere, kan du øke fullkornsdelen med 200 gram og redusere hvetemelet tilsvarende.

God bakst!

Horn med ost og skinke

Oppskrift på horn med ost og skinke
36 horn

800 g hvetemel
300 g fullkornshvetemel
1 ts salt
½ pk gjær – fersk eller tørr
8 dl vann
250 g revet ost
200 g skinke, her bruker jeg «Smårettskinke»

Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den opp og har den rett i bollen. Ha i vannet og elt deigen godt sammen på laveste hastighet på mikseren, i 12–15 minutter.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.

Dryss et lag med mel på bordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i fire like deler. Kjevle hver del ut til en runding på 45 cm i diameter. Løft litt på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer mel.

Del opp deigen i 8 like store deler, som trekantede kakestykker. Skjær et lite snitt midt på ytterkanten på hvert av kakestykkene før du ruller dem sammen – start rullingen i ytterkanten. Fordel ost og skinke ytterst på trekantene, men ikke det ytterste centimeteren og rull sammen til horn.  Legg hornene over på to bakepapirkledde stekebrett. Form dem i en ”U” når du legger dem på plass.

Kle stekebrettene med plastfolie og la hornene heve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Stek hornene i 15-18 minutter.

Horn med ost og skinke Horn med ost og skinke

God bakst!

 

 

5 kommentarer til “Horn med ost og skinke”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon