Store rundstykker med tunfiskrøre

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 3 timer

Porsjoner: 16

Store rundstykker med tunfiskrøre

Disse store rundstykkene med tunfiskrøre er perfekt matpakkemat! Noe mat blir tørr og kjedelig når den ligger i matboks noen timer før den spises. Disse rundstykkene med tunfiskrøre og kokte egg blir enda saftigere når de får ligge noen timer.

Oppskriften på rundstykkene gir 16 store rundstykker, mens oppskriften på tunfiskrøre er beregnet til 4 personer.

Rundstykkene er fine å fryse. Klikk deg inn her for å lese mer om HVORDAN DU TINER GJÆRDEIG BEST MULIG. 

Du kan selvfølgelig bruke disse rundstykene til veldig mye annet pålegg enn tunfiskrøre også! De er gode å servere til en suppe også.

Kos deg med bakingen og så håper jeg at tunfiskrøren faller i smak!

Ingredienser

Rundstykkene
1.1 kg hvetemel
1.5 ts salt
0.5 pk gjær
7.75 dl vann, ca. 25 grader
2 ss olivenolje

Tunfiskrøren med kokte egg - til 4 rundstykker
4 egg
12 vårløk
175 g hermetisk tunfisk i gelé, olje eller vann
1 ss rømme
1 ss tomatpuré
0.5 ts tørket basilikum
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper
0.3 agurk
8 blad salat

Slik baker du rundstykkene

Ha alle de tørre ingrediensene til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den bare i melet. Hell i vannet og olivenoljen, og elt deigen på laveste hastighet på kjøkkenmaskinen i 10-12 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Det tar rundt 1,5 time.

Vil du at prosessen skal gå litt fortere, dobler du gjærmengden.

Dryss litt hvetemel på arbeidsbenken og hvelv deigen over. Del den i 16 like store deler og rull dem ut til boller. Plasser dem på stekebrettet, dekk dem med et klede og la dem etterheve til dobbel størrelse. 

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Stek rundstykkene i 12–15 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

Slik lager du tunfiskrøren

Legg eggene i kaldt vann i en kasserolle og kok opp. La dem koke i 7 minutter. Skyll eggene i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Skrell og skjær dem i båter.

Skjær vårløken i tynne ringer og bland dem sammen med tunfisken, rømmen, tomatpuréen og krydderne. Smak til med salt og pepper. Skjær agurken i skiver og del opp salaten. 

Lag matpakke

Del rundstykkene i to. Legg noen salatblader og agurkskivene på bunnene, og fordel fyllet over før du plasserer eggbåtene på toppen. Sett på lokket og klem det hele sammen. 

Pakk ett og ett rundstykke inn i plastfolie hvis du skal ta dem med ut på tur. Så holder fyllet seg på plass. 

Bildene er fra boka mi: «Fru Timians beste sommermat» og er tatt av Studio Dreyer+Hensley

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon