Jeg får ofte spørsmål om hvordan man best mulig kan tine gjærbakst uten at smaken og kvaliteten forringes. Her er mine beste tinetips!

Har du tid, er det veldig fint å la baksten nesten tine på kjøkkenbenken først.

Legg baksten inn i en forvarmet stekeovn, 170 grader over- og undervarme. Hvor mange minutter avhenger av hvor stort det som tines er, og om det var helt gjennomtint før du la det inn.

Ikke la baksten ligge lenger i stekeovnen enn hva som trengs.

Skal du skynde deg å tine rundstykker for å smøre nistemat, er det nok å tine lenge nok til at du greier å skjære brødkniven gjennom, og du får vekk frossensmaken av baksten. Den siste tiningen kan skje i matboksen.

Bruk ALDRI mikrobølgeovn. Ja, det går fort å tine gjærbakst i mikroen, men resultatet har en tendens til å bli seigt og uinteressant.

Har du en stekeovn med innebygd dampfunksjon, er det genialt å bruke litt damp når du tiner gjærbaksten. Da kan du legge bollene eller rundstykkene rett inn i stekeovnen, og la dem tine på 150 grader med 25 % damp.

Sånn tiner du gjærbakst!

God tining!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Tiner alltid i mikrobølgeovn og det funker helt fint så lenge en ikke bruker for høy effekt. Tines bakst i ovnen blir det varmt utenpå og frossent inni, evt tørt og smuldrete utenpå og tint inni.

  2. Hett tips: putt baksten i stekepose og legg i kald stekeovn. Sett på 170 grader, og når ovnen har vært varm 5- 10 min skrur du av. Småbakst er oftest ferdig, hvis ikke er det bare å la det ligge med ovnsdøra på gløtt og litt åpning i posen (unngår kondens ) til det er mykt og ferdig ☺

  3. Tine på benken , så ca 170 grader varmluft i 3-4 minutter, blir som nystekt. Viss jeg skal tine noe fort som skal spises med en gang tar jeg defrost i mikroen, blir bra det og.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *