Sånn tiner du gjærbakst!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sånn tiner du gjærbakst!

Jeg får ofte spørsmål om hvordan man best mulig kan tine gjærbakst uten at smaken og kvaliteten forringes. Her er mine beste tinetips!

Har du tid, er det veldig fint å la baksten nesten tine på kjøkkenbenken først, og så bare legge den inn i en forvamet stekeovn på 170 grader over- og undervarme, i 3-4 minutter.

Skal du tine rett fra fryseboksen, kan du legge baksten inn i stekeovnen samtidig som du setter den på 170 grader over- og undervarme. Hvor mange minutter avhenger av hvor stort det som tines er. Fine rundstykker tiner jeg i 11-12 minutter, mens grovere rundstykker bruker noen minutter mer.

Et helt brød trenger rundt 25 minutter. Det kan du gjerne pensle med litt kaldt vann før du legger i, så får du en fin skorpe på brødet.

Ikke la baksten ligge lenger i stekeovnen enn hva som trengs.

Skal du skynde deg å tine rundstykker for å smøre nistemat, er det nok å tine lenge nok til at du greier å skjære brødkniven gjennom, og du får vekk frossensmaken av baksten. Den siste tiningen kan skje i matboksen.

Jeg bruker ALDRI mikrobølgeovn. Ja, det går fort å tine gjærbakst i mikroen, men resultatet har en tendens til å bli seigt og uinteressant.

Har du en stekeovn med innebygd dampfunksjon, er det genialt å bruke litt damp når du tiner gjærbaksten. Da kan du legge bollene eller rundstykkene rett inn i stekeovnen, og la dem tine på 150 grader med 25 % damp.

Sånn tiner du gjærbakst!

God tining!

6 kommentarer til “Sånn tiner du gjærbakst!”

  1. Tiner alltid i mikrobølgeovn og det funker helt fint så lenge en ikke bruker for høy effekt. Tines bakst i ovnen blir det varmt utenpå og frossent inni, evt tørt og smuldrete utenpå og tint inni.

  2. Hett tips: putt baksten i stekepose og legg i kald stekeovn. Sett på 170 grader, og når ovnen har vært varm 5- 10 min skrur du av. Småbakst er oftest ferdig, hvis ikke er det bare å la det ligge med ovnsdøra på gløtt og litt åpning i posen (unngår kondens ) til det er mykt og ferdig ☺

  3. Tine på benken , så ca 170 grader varmluft i 3-4 minutter, blir som nystekt. Viss jeg skal tine noe fort som skal spises med en gang tar jeg defrost i mikroen, blir bra det og.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon