Pissaladiere – deilig løk- og olivenbrød fra Nice

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pissaladiere – deilig løk- og olivenbrød fra Nice

Jeg blir bestandig forundret over hvor søt og mild en løk blir i smaken når den får surre i en panne på svak varme lenge nok. Dette er et deilig løkbrødet fylt opp til randen av søt, karamellisert løk og toppet med ost, sardiner og gode olivener. Det skaper fest på hvilken som helst hverdag!

Vanligvis brukes en gjærdeig til bunn for pissaladier. Her bruker jeg ferdig butterdeig som en forandring.

Pissaladiere - deilig løk- og olivenbrød fra Nice

Oppskrift på pissaladier med butterdeigsbunn

1 pk, 450 g , butterdeig
1–2 ss hvetemel til utkjevling
3 store løk, ca. 500 g
3 fedd hvitløk
2 ss smør
2 ss olivenolje
1 ts tørket timian
1 ts sukker
2 ts salt
½ ts nykvernet pepper
50 g revet hvitost
1 boks, ca. 100 g sardiner eller ansjos i olivenolje
15-20 svarte steinfrie olivener

Sett stekeovnen på 225 grader

Tin butterdeigsplatene. Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og legg på butterdeigsplatene oppå hverandre. Kjevle dem ut til du får en sirkel på ca. 30 cm i diameter og legg den over på et bakepapirkledd stekebrett. Prikk hele bunnen med en gaffel. Sett den i kjøleskapet til løken er ferdig.

Skrell løken og hvitløkfeddene og skjær dem i helt tynne ringer og skiver. Smelt sammen smøret og olivenoljen i en stekepanne med høye kanter og ha i løk- og hvitløkskivene. Stek på forholdsvis svak varme i 10 minutter. Ha i timian, sukker, salt og pepper og stek videre i 10-15 minutter til løken har blitt lys.

Fordel løken over deigen før du plasserer sardinene, eller ansjosene over. Her bruker jeg sardiner. Noen liker å lage fine firkantmønster med dem, mens jeg har litt angst for slik synkronisering. Følg dine egne instinkter! Fordel olivenene på toppen og sett stekebrettet på nest nederste rille i stekeovnen. Stek brødet i ca. 20 minutter til brødet er gyllenbrunt og sprøtt.

Ta det ut og legg det over på en bakerist. Du kan servere brødet varmt, lunkent eller kaldt.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon