Det aller beste rekesmørbrødet!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Det aller beste rekesmørbrødet!

Jeg leste med forskrekkelse at årets rekekvote snart er fisket opp! Det høres jo slett ikke bra ut, glad som jeg er i reker.

Her i huset spiser vi riktig så mye reker. Kjøper med oss en pose fra butikken, lager en liten dressing, skjærer noen skiver brød og vips så er kveldskosen på plass. Like gjerne på en tirsdagskveld som en lørdag.

Da jeg var på besøk hos en av Københavns mest kjente smørbrødrestauranter – Ida Davidsen – så jeg hvordan en av kokkene renset reker i et forrykende tempo samtidig som han snakket iherdig med en eller annen på telefonen. Jeg er særdeles langt unna det tempoen i min rensing. Koser meg storveies allikevel.

PS! Det vil aldri, aldri, aldri bli det samme hvis du tar snarveien og kjøper ferdigrensede reker på lake! De kommer dessverre ikke i nærheten i smaken. Dessuten er jo skrellingen litt av kosen – synes nå iallfall jeg.

Det aller beste rekesmørbrødet!

Dette trenger du for å lage de beste rekesmørbrødene – 8 små smørbrød
1 fedd hvitløk
1 dl majones
1 dl gresk yoghurt eller creme fraiche
salt
godt med nykvernet pepper
litt sitronsaft
8 skiver fint brød
600 g reker med skall

salat til servering

Start med dressingen. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland det sammen med majonesen og yoghurten eller creme fraichen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Jeg synes det smaker veldig mye bedre når jeg bruker Maldonsalt eller et annet flaksalt i en dressing som dette, enn hvis jeg bare bruker vanlig bordsalt. Det er noe med disse små saltkrystallene som nærmest eksploderer i munnen.

Her har jeg ristet brødskivene i brødristeren og skjært av skorpen, bare for å gjøre smørbrødet ekstra lekkert. Det trenger du selvfølgelig ikke å gjøre.

Da er det bare å ta med seg alt til bordet og benke seg med massevis av servietter.

Det aller beste rekesmørbrødet!

Kos deg!

 

 

 

Ett kommentar til “Det aller beste rekesmørbrødet!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon