Dette er definitivt rundstykkene for dem som er glad i kjerner og frø! For her er det store mengder av dem, og jeg elsker det! Jeg blir jo skikkelig glad når det knaser deilig mens jeg spiser rundstykker. Både byggrynene og hvetehelkornene som er i deigen, er med på å gi så god smak til de ferdige rundstykkene.

For at tennene skal være intakte også etter at rundstykkene er spist, koker jeg de hele kornene litt før jeg har dem i deigen.

For meg er dette perfekte frokostrunstykker!

Femkorn-rundstykker

14 rundstykker

Deigen
75 g byggryn
75 g helkorn hvete
1 ½ dl vann
50 g fint sammalt rugmel
500 g hvetemel
25 g linfrø
50 g solsikkekjerner
50 g gresskarkjerner
1 ts salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
1 ss olivenolje
4 ¼ dl kaldt vann

Topping
20 g linfrø
25 g solsikkekjerner
25 g gresskarkjerner

Ha byggrynene og hvetemhelkornene i en matprosessor og kjør knivene rundt i noen sekunder slik at en del av kornene blir knus. De skal ikke bli helt knust, men gå i stykker noe. Du kan også bruke en stavmikser til dette.

Ha kornene i en kjele og hell over vannet (1 ½ dl) og la det koke i 10 minutter. Hell det så over i bakebollen og la det avkjøles til det blir romtemperert. Så har du i resten av ingrediensene. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Deigen skal eltes så lenge at den vil bli helt inkorporert i deigen.

Elt deigen på lav hastighet i 12-15 minutter. Skru opp tempoet litt de siste 2 minuttene.

Dekk bollen med et lokk og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 14 like store deler. Rull dem ut til rundstykker.

Bland sammen frøene og kjernene til toppingen i en liten skål. Ha vann i en annen skål. Dypp rundstykkene først i vannet, så i toppingen før du plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett.

La dem etterheve i 30-40 minutter. Den beste måte å finne ut om de er ferdig etterhevet, er å stikke en finger forsiktig i ett av rundstykkene. Hvis gropen du lagde går rett ut, skal deigen heve litt til, mens hvis gropen forblir en grop, er rundstykkene klare.

Forvarm stekeovnen til 225 grader varmluft.

Stek rundstykkene i 12-15 minutter. La de avkjøles på en bakerist.

God bakst!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei! Kjempe gode rundstykker 😍 Vet du hvor grove de er, altså på grovhetsskalaen?

    Hilsen Cecilie 😊

    • Hei Cecilie.
      Kjerner og frø regnes ikke med når man regner ut grovhetsprosenten, så den er bare på i underkant av 30 %.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *