Rundstykker med havregryn og yoghurt

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer 30 miuntter

Porsjoner: 12

Rundstykker med havregryn og yoghurt

Hvis du er glad i å bake, må du teste ut disse rundstykkene med havregryn og yoghurt! De blir herlig myke og saftige, og deigen er veldig god å jobbe med. Yoghurt er fint å bruke når du nettopp ønsker et ekstra mykt og saftig resultat.

Du kan bruke både vanlig naturell yoghurt og gresk variant til disse rundstykkene. Om du bruker den greske, kan det være at du må tilsette bitte litt mer væske i deigen mens du elter. Det ser du an etter at deigen har eltet en liten stund.

LES MER! Disse DANSKE HAVRERUNDSTYKKENE er veldig populære å servere!

Her har jeg plassert rundstykkene forholdsvis tett i en ildfast form, sånn at de vokser sammen når de heves og stekes. Du kan også plassere rundstykkene litt lengre fra hverandre på et vanlig stekebrett, om det passer deg bedre. Da kan du redusere steketiden med noen minutter.

God bakst til deg!

Ingredienser

Rundstykkene
500 g hvetemel
150 g havregryn
50 g linfrø
1 ts salt
0.5 pk gjær
4 dl vann, ca. 25 grader
1.25 dl yoghurt naturell

Slik baker du rundstykker med havregryn og yoghurt

Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Ha i vannet og yoghurten og elt deigen godt sammen. Jeg bruker å elte på forholdsvis lav hastighet i 10-12 minutter. Så øker jeg farten og elter i 2-3 minutter til. Dekk bollen med en tallerken eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta et sted mellom 45 minutter og 1 time.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 12 like store deler og ruller dem ut til boller.

Kle en ildfast form (ca. 18 x 23 cm) med bakepapir og sett bollene i formen. Dryss over litt havregryn og linfrø og trykk dem litt ned i bollene før du dekker dem med plastfolie og la de etterheve i ca. 30 minutter.

Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.

Stek rundstykkene i 18-20 minutter. Har du plassert dem hver for seg på et stekebrett, vil steketiden være 12-15 minutter.

Sett hele langpannen på en bakerist og la rundstykkene avkjøles.

God bakst!

4 kommentarer til “Rundstykker med havregryn og yoghurt”

    • Hei Trine. Litt usikker på hvordan den vaniljesmaken blir til rundstykkene, men det er jo verdt et forsøk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon