Her sildrer regnet i jevne, strie strømmer, så da tenker jeg at det beste er å holde seg inne og bake deilig gjærbakst i dag! Flere som er enige i det?

Jeg bruker ofte yoghurt i rundstykker for å få en ekstra mykhet og saftighet i det ferdige resultatet.

Her har jeg plassert rundstykkene forholdsvis tett i en ildfast form, sånn at de vokser sammen når de heves og stekes. Du kan også plassere rundstykkene litt lengre fra hverandre på et vanlig stekebrett, om det passer deg bedre. Da kan du redusere steketiden med noen minutter.

God bakst til deg!

Rundstykker med yoghurt og havregryn

12 rundstykker

500 g hvetemel
150 g havregryn + litt til strø
50 g linfrø + litt til strø
1 ts salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
4 dl vann, ca, 25 grader
1 ¼ dl naturell yoghurt

Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Ha i vannet og yoghurten og elt deigen godt sammen. Jeg bruker å elte på forholdsvis lav hastighet i 10-12 minutter. Så øker jeg farten og elter i 2-3 minutter til. Dekk bollen med en tallerken eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta et sted mellom 45 minutter og 1 time.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 12 like store deler og ruller dem ut til boller.

Kle en ildfast form (ca. 18 x 23 cm) med bakepapir og sett bollene i formen. Dryss over litt havregryn og linfrø og trykk dem litt ned i bollene før du dekker dem med plastfolie og la de etterheve i ca. 30 minutter.

Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.

Stek rundstykkene i 18-20 minutter. Har du plassert dem hver for seg på et stekebrett, vil steketiden være 12-15 minutter.

Sett hele langpannen på en bakerist og la rundstykkene avkjøles.

God bakst!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *