Danske havrerundstkker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer

Porsjoner: 12

Danske havrerundstkker

Jeg skal, som vanlig, til Danmark på treningsleir i påsken. Tror det er det sjette året mitt nå at jeg reiser sammen med en fin gjeng fra friidretten i Askim for seks dager med to trenigsøkter om dagen, masse kortspilling, skravling og egentlig ganske late dager (selv om det kanskje høres rart ut med de treningsøktene).

Så kom jeg på at jeg hadde med oppskrift på danske rundstykker i den forrige kokeboken min, og tenkte at de må jeg bare legge ut på bloggen nå! Så kan alle – om man skal til Danmark eller ikke i påsken – få litt danske smaker i påsken!

Mens jeg holdt på med «Gjærbakst for alle», spurte jeg leserne mine om det var noen som hadde en god oppskrift de kunne tenke seg å dele i boken. Av oppskriftene som kom inn, valgte jeg ut Marianne Heggdals oppskrift på danske havretopper.

Jeg tok meg noen friheter med oppskriften, men opprinnelsen er definitivt Mariannes!

Ingredienser

Rundstykkene
4 dl vann
125 g store havregryn + til topping
50 g sammalt fint rugmel
675 g hvetemel
1 ts salt
1 pk gjær
3 dl skummet kulturmelk

Slik gjør du

Kok opp vannet. Ha havregrynene i en bolle og hell det kokende vannet over. La det stå til blandingen blir lunken. 

Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bakebollen. Ha i havregrynene og melken og elt deigen på laveste hastighet i 15 minutter. Jeg bruker ikke å varme opp melken ettersom vannet er lunkent. Da blir kombinasjonen av de to væskene rundt 25 grader når jeg setter i gang med eltingen. 

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar om lag 1 time. 

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Kna den sammen en gang og del den i 12 like store deler. Rull dem ut til rundstykker. Ha havregryn på en tallerken. Pensle rundstykkene med vann og dypp dem i havregrynene før du plasserer dem på et bakepapirkledd stekebrett. 

Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme. 

Stek rundstykkene på nest nederste rille i ca. 12 minutter til de er gyllenbrune og gjennomstekt. La dem avkjøles på en bakerist. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon