Matpakkehorn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Matpakkehorn

Fylte horn med ost og skinke er aldeles glimrende å ta med seg i matpakken! De egner seg godt å fryse, så det er ikke den store innsatsen som kreves på morgenen før skole- eller arbeidsdagen. Jeg bruker å halvtine dem i noen minutter i stekeovnen, bare sånn at smaken fra fryseboksen forsvinner før dem legges i stekeovnen.

Jeg bruker en halvgrov deig til disse hornene, så lager jeg verdens kjappeste tomatsaus og fyller hornene med tomatsausen, ost og skinke. Og noen med bare tomatsaus og ost sånn at husets veggis også får noen. Til dem brukte jeg cheddarost denne gangen, og jeg hadde ost på toppen, sånn at det skulle være enkelt å se forskjell på de to slagene.

Oppskrift på matpakkehorn med ost og skinke
24 horn

Deigen
275 g fullkornshvetemel
100 g havregryn, store eller lettkokte
350 g hvetemel
1 ts salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
1 ss olivenolje
2 dl melk
2 ¾ dl vann, rundt 35 grader
havregryn til strøssel

Tomatsausen
1 ½ dl tomatpuré
1 dl vann
1 ts tørket oregano
½ ts salt
nykvernet pepper

Fyllet
ca. 300 g kokt skinke i skiver – 24 skiver
350 g hvitost

Ha alt det tørre til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Ha i olivenoljen, melken og vannet. Jeg bruker kjøleskapskald melk, så varmer jeg vannet opp til litt høyere temperatur enn jeg vanligvis bruker, så går det opp i opp.

Sett kjøkkenmaskinen på laveste hastighet og elt deigen sammen i 15 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Rør sammen alle ingrediensene til tomatsausen og riv osten.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i tre like store deler. Kjevle ut den ene delen til en runding som har en diameter på ca. 40 cm. Skjær opp slik at du får 8 like store trekanter. Skjær et snitt på 1 cm, i midten på ytterkanten på hver trekant – se livefilmen som det er linket til øverst i saken om du lurer på hva jeg mener. Jeg snitter slik for at hornet skal rulles sammen ekstra fint.

Fordel på tomatsaus, legg på en skive med kokt skinke og dryss over revet ost før du ruller det sammen. Ha havregryn på en asjett. Pensle hornene med vann på den ene siden og dypp dem i havregrynene. Legg hornene over på en bakepapirkledd stekeplate.

Gjenta med resten av deigen. La hornene etterheve under plastfolie i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Stek hornene i 12-15 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

God bakst!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon