Horn med spinat og mozzarella

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 3 timer

Porsjoner: 16

Horn med spinat og mozzarella

Når du har lyst på et godt lite mellommåltid er disse hornene med spinat og mozzarella riktig så geniale! De er supre å ta med seg i matpakken også.

LES MER: Bak GROVE HORN MED OST OG SKINKE

Innbakte horn er nesten som små gavepakker, for det er jo først når du har tatt det første bittet du finner ut hvilke overraskelser som venter på deg. Ost og skinke er jo klassisk fyll til hornene. Bare ost likeså. Og stekt kjøttdeig med tomatsaus og ost, nærmest som små pizzahorn.

Her er det en annen smaksfavoritt som får plass i hornene: spinat og mozzarella! Det bruker bestandig å være en slager å servere.

Hornene er kjempefine å fryse ned. Og om du skal bruke dem i matpakken senere, liker iallfall jeg å halvtine dem i stekeovnen før jeg legger dem i matboksen. Turen innom stekeovnen fjerner frysesmaken, og så rekker de å tine ferdig i matboksen før lunsjen skal spises.

Ingredienser

Deigen
50 g lettkokte havregryn
150 g fint sammalt hvetemel
300 g hvetemel
0.5 ts salt
0.5 pk gjær
75 g cottage cheese
3.5 dl vann, ca. 25 grader

Fyllet
150 g spinat
250 g mozzarella
0.5 ts fru timians pizzakrydder

Topping
50 g lettkokte havregryn

Slik baker du horn med spinat og mozzarella

Ha alt det tørre til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Ha i cottage cheesen og vannet og elt deigen på lav hastighet i 10-12 minutter. Skru opp hastigheten på eltingen de siste 2 minuttene.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.

Gjør klart fyllet

Mens deigen hever, gjør du klart fyllet. Dersom spinaten ikke er vasket når du kjøper den (det bruker å stå på pakken dersom den er det) må du vaske den godt først. Det er bestandig mye sand i spinat og den er ikke spesielt spennende å spise.

Her bruker jeg fersk mozzarella, så den river jeg i småbiter. Dersom du bruker fast mozzarella, kan du rive den på rivjernet.

Sånn former du hornene

Når deigen er ferdig hevet, hvelver du den over på et lett melet bakebord og deler i to like store deler. Rull dem ut til baller. Ha litt lunkent vann i en skål og havregrynene på en asjett.

Kjevle den ene ballen ut til en sirkel på ca. 40 cm i diameter. Løft den opp innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast i bunnen. Dryss på mer mel når det er nødvendig.

Del deigen i 8 «kakestykker». Til det kan du bruke et pizzahjul om du har det. Ellers kan du bruke en kniv.

Fordel spinatbladene, mozzarellaen og litt krydder midt på hvert «kakestykke» før du starter ytterst og ruller dem sammen til horn.

Dypp oversiden av hornene i vannet før du dypper dem i havregrynene. Legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med resten av deigen.

Dekk hornene med et klede og la de etterheve i 30-40 minutter. Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader varmluft.

Stek hornene i 12-15 minutter til de blir gyllebrune. La de avkjøles på en bakerist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon