Hjemmebakt naanbrød!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmebakt naanbrød!

Har du bakt naanbrød noen gang? Det minner særdeles mye om pitabrød og chipatibrød. Alle tre har det til felles at de smaker aldeles strålende godt og at de er paddeflate. Jeg er særdeles svake for dem alle. De er så utrolig gode å servere til nesten all slags mat!

Alle tre versjonene smaker best når de er nystekte, men det går også an å fryse dem ned for så å tine dem i stekeovnen igjen. Naanbrødet kjevler jeg ut  så det blir litt større enn pitabrødet, og det er mer syrlig i smaken. Dessuten steker jeg det i stekepanna!

Her har jeg lagd helt straighte versjoner av naanbrødet. Du kan også smelte litt smør og pensle over brødene – og drysse på litt krydder – så snart de er ferdigstekte.

God bakst til deg!

Hjemmebakt naanbrød!

Dette trenger du for å bake 10 naanbrød
25 g gjær
1 dl vann, fingervarmt
1 dl yoghurt naturell
2 + 3 ss olivenolje
1 ss honning
1 ts salt
ca. 475 g hvetemel

Ha vannet i en bolle og rør ut gjæren i det. Tilsett yoghurt, 2 ss av oljen, honning og salt og bland det sammen. Ha i mesteparten av melet og rør til du får en glatt og jevn deig. Tilsett nok mel til at deigen akkurat slipper bollen. Pensle deigen med resten av olivenoljen. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar i overkant av 1 time.

Ha litt mel på bakebordet og legg den ferdig hevede deigen oppå. Del den i 10 deler. Strø over litt mel og kjevle hver del ut til et tynt brød på ca. 3 mm. Kjevle ut alle brødene før du begynner med stekingen. Varm en liten stekepanne og legg i et brød. Stekes på ganske sterk varme i ca. 1 minutt på hver side. Snu brødene med en stekespade. Brødene skal være brunflekkete når de er ferdige.

Legg brødene i stabel på en tallerken og bre kjøkkenhåndkleet over til alle brødene er ferdigstekt.

2 kommentarer til “Hjemmebakt naanbrød!”

  1. Stemmer 1 dl vann? Min deig krevde mer, men ble litt rar. Hadde vann til den slapp bollen, men hadde en følelse av at den trengte mer.

    Gjestene var fornøyd ? med sluttresultatet

    • Det tror jeg jammen du har rett i, Ruth-Bente! Jeg er ikke hjemme slik at jeg får sjekket oppskriften nå, men jeg skal sjekke den ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon