Rundstykker med rugmel og linfrø

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Rundstykker med rugmel og linfrø

Du vet det blir en god frokost når du kan sette nystekte rundstykker på bordet! Jeg elsker det! Og det vet jeg at det er mange av dere som gjør også!

Hvis du følger oppskriften akkurat som den står, er dette kaldhevede rundstykker, altså rundstykker som jeg ruller ut på kvelden, så setter jeg hele brettet i kjøleskapet til neste morgen. Så er det bare å ta dem ut av kulden og steke dem før frokosten kan serveres.

Ønsker du å lage rundstykkene på kortere tid, dobler du gjærmengden og lar deigen forheve i ca. 1 time og etterheve i ca. 30 minutter.

God bakst!

Rundstykker med rugmel og linfrø
20 rundstykker

750 g hvetemel
350 g sammalt grovt rugmel
100 g linfrø
1  ts salt
1/2 pk gjær
8 dl vann

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bakebollen. Ha i vannet, sett på eltekroken og elt deigen på laveste hastighet i 12 minutter.

Skal du la rundstykkene kaldheve, lar du deigen hvile i 10-15 minutter før du hvelver den over på et lett melet bakebord og knar deigen en gang sammen før du deler den i 20 like store stykker. Med kortere heving, lar du deigen heve i 60 minutter.

Rull ut til rundstykker og plasser dem i en langpanne. Skal du kaldheve. dekker du langpannen med plastfolie og setter hele brettet i kjøleskapet, evt. lar rundstykkene etterheve i ca. 30 minutter.

Neste morgen tar du rundstykkene ut av kjøleskapet. Har du hevefunksjon på stekeovnen, kan du bruke den for å få rundstykkene opp til romtemperatur. Hvis ikke, koker du opp litt vann i en romslig kjele og setter hele brettet på toppen. La det stå her i ca. 15 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.

Her bruker jeg en tesil og drysser litt hvetemel over rundstykkene før jeg lager et snitt i dem og setter dem på rillen under midten. Stek rundstykkene i 16-18 minutter.

Om du ikke skal servere dem nærmest med en gang, tar du dem ut av langpannen og lar dem avkjøles på en bakerist.

Herlig bakst til deg!

 

4 kommentarer til “Rundstykker med rugmel og linfrø”

 1. Hei å deg.
  Takker for fine oppskrifter og gode tips!
  Dette vil jeg prøve
  Lurer bare på en ting – plast over. Strør du mel på de før plasten? Ellers ødelegges vel hevibgen når plasten taes av, og river med seg deig?

  Gleder meg – vinterferie og nybakte rundstykker 😀

  Stine

  • Hei Stine! Beklager at svaret kommer så sent. Meldingen din hadde havnet i spam-boksen. Ja, du kan godt drysse litt mel over. Eller du kan også bruke en kjøkkenhåndkle. Lykke til med bakingen – det er jo noen dager igjen av vinterferien 🙂

 2. Hei! Prøver meg på to stk brød istedenfor 20 rundstykker. Hvor lenge tror du brødene må stekes for å bli ferdig stekt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon