Pretzelboller

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pretzelboller

Har du lyst på litt andre boller?

Disse er ikke helt som de du baker til vanlig. Iallfall ikke som de jeg vanligvis baker. For, før jeg steker disse, dypper jeg dem nemlig i natronvann med salt i. Spesielt, tenker du? Ja, det føles litt spesielt ut å blande ut en hel pakke natron med vann og salt, men resultatet blir riktig så forlystende. Saltkringler, eller pretzels, lages også på denne måten.

Jeg pensler dessuten disse bollene med smeltet smør så snart de er ute av stekeovnen. Og her vil jeg instendig oppfordre deg til å bruke skikkelig smør og ikke margarin. Ikke noe tvil om når resultatet blir best.

Pretzelboller

Dette trenger du for å bake 12 pretzelboller

Deig
75 g smør
5 dl melk
775 g hvetemel
100 g brunt sukker
2 ts salt
¼ pk gjær, fersk eller tørr

Topping
1 pk – 50 g natron
5 dl lunka vann
3 ts Maldonsalt
50 g smør

Smelt smøret og bland det med melken. Varm det, eller avkjøl det til det blir 37 grader. Bland sammen de tørre ingrediensene til bollene i en miksmasterbolle. Bruker du fersk gjær, rører du ut den i melken og smøret før du heller det over i miksebollen. Elt deigen godt sammen, 5–6 minutter.

Dekk bollen med et klede og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Sett stekeovnen på 230 grader.

Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Del den i 12 deler og rull dem ut til boller. La dem etterheve i 20 minutter.

Bland sammen natron og lunka vann i en skål. Dypp én og én bolle i vannet og sett bollene over på en bakepapirkledd stekeplate. Skjær 2–3 snitt i hver bolle. Dryss over Maldonsalt.

Sett stekeplaten på den nest nederste rillen i stekeovnen. Skru ned varmen til 200 grader etter 5 minutter og stek videre i 10–12 minutter. Total steketid 15–17 minutter.

Smelt smøret og pensle over bollene så snart de er ute av stekeovnen. Avkjøles på en bakerist.

Pretzelboller

God bakst!

4 kommentarer til “Pretzelboller”

  1. Hei Mariann!
    Ja de er spennende. De skal heve to ganger, så det har forsvunnet ut av oppskriften min. Så bra at du så det. Skal rette det opp med en gang 🙂

  2. Takk:) Jeg er glad i å lage mat, baking kommer litt lenger ned på listen, men liker sånne litt “sære” (i positiv forstand) oppskrifter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon