Pizzasnurrer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pizzasnurrer

Det er ikke mye som slår smaken av en nystekt og duftende pizzasnurr!

Disse små pizzabrødene er perfekt mat å ta med  når vi plutselig bestemmer oss for å ta en tur ut, når ungene har utedag på skolen eller når trangen etter digg og lettvint mat slår seg gjeldende. Her har vi vinterferie den uka som kommer, så da passer det bra å bake en omgang sammen med ungene.

Her bruker jeg en gjærdeig med bare fint hvetemel i. Det er ingenting i veien for å bytte ut noe av det fine melet med grovmalt hvetemel eller litt grovt rugmel. Det gir en litt større metthetsfølelse pluss at du med bedre samvittighet kan sende det med ungene når de har turdag på skolen. Her har jeg en oppskrift på tilsvarende pizzaboller med grovt mel i. 

Her får du to ulike forslag til fyll i snurrene. Det ene er en superenkel tomatsaus sammen med ost og skinke, og det andre en basilikumpesto og chorizopølse. Mengden i hver av oppskriftene på fyllene er nok til hele deigen.

Fryser du ned pizzasnurrene, kan du gjerne la dem tine litt på kjøkkenbenken før du gjør den siste opptiningsfinishen i stekeovnen.
God bakst!

Pizzasnurrer

Dette trenger du for å bake 16 små pizzabrød
1 kg hvetemel
1 ts salt
1 pk gjær, fersk eller tørr
3 dl melk, 37 grader
4 dl vann, 37 grader

Tomatfyll
1 bokser knuste hermetiske tomater
1 ts sukker
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
1 ss balsamicoeddik
250 g skinke
250 g hvitost

Pestofyll
5 ss pinjekjerner
1 potte basilikum
1 ½ dl olivenolje
50 g revet parmesan
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
250 g chorizo

Ha alt det tørre til deigen i en bakebolle inklusive tørrgjær, hvis du bruker det. Fersk gjær smuldrer du opp og rører ut i væsken før du tilsetter den i bakebollen. Elt alt godt sammen til du får en jevn og fin deig.

Dekk bollen med et bakeklede og la den heve til dobbel størrelse. Det tar om lag 50 minutter.

I mellomtiden gjør du klart ett av de to fyllene. Til tomatsausen har du alle ingrediensene i en kasserolle og koker opp. La det småkoke til deigen er ferdig hevet. Del skinken i mindre biter og riv osten.

Pestoen lager du  ved å først riste pinjekjernene i en tørr stekepanne i noen minutter til de blir brunflekkete. Så ha du dem i en food processor sammen med basilikumbladene. Kjør knivene rundt til alt er opphakket. Spe med olivenoljen i en tynn stråle. Riv parmesanen og ha i både den, salt og pepper. Smak for å kjenne om pestoen er passe krydret.

Del chorizopølsen i små terninger.

Kle to stekebrett med bakepapir.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 2. Kjevle så hver del ut til en firkant på 35 x 35 centimeter. Fordel halvparten av fyllet over. La det være en 3–4 centimeter bred kant rundt det hele uten fyll. Brett den ene siden inn til midten og den andre oppå, slik at du ender opp med et rektangel på ca. 11 x 35 cm. Del det i 8 biter og sett hver bit med litt avstand på stekebrettet.

Jeg bruker å rulle deigen litt sammen på endene, slik at ikke åpningen med fyllet blir så stor. Gjør det samme med resten av deigen. Dekk småbrødene med plastfolie og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Stek pizzabrødene på nest nederste rille i ca. 15 minutter. La dem avkjøles på en rist hvis du ikke spiser dem med en gang.

Pizzasnurrer

12 kommentarer til “Pizzasnurrer”

  1. Mange takk for oppskrift og inspirasjon! Pizzasnurr med heimelaga pesto og chorizo smakar kjempegodt! Stor suksess.

    • Hei Gro! Jeg er helt enig med deg om at dette var veldig lite oversiktlig skrevet. Rull bare deigen sammen til en pølse – etter at du har kjevlet den ut og fordelt over fyllet – så skjærer du pølsen i skiver. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon