Tynn focaccia sammen med spekeskinke og tomatsalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tynn focaccia sammen med spekeskinke og tomatsalat

Tomatene jeg henter inn fra drivhuset nå for tiden, er så søte og gode at det glatt kan byttes ut med lørdagsgodteriet! Ikke helt sikkert på at ungene er enige i den vurderingen, men at de – altså tomatene – er søte, kan ingen si seg uenig i. Tenk om tomatene kunne smakt sånn hele året! Det gjelder å spise så mye som mulig av dem nå, når de er i sesong.

Har du et gartneriutsalg i nærheten av deg, så sjekk ut om de har egenproduserte tomater der – hvis du da ikke har det selv.

Du kan selvfølgelige lage denne tomatsalaten med tomater du har kjøpt i en helt vanlig dagligvarebutikk også. Nå på denne tiden av året, er jo de også skikkelig smakfulle og gode.

Til salaten har jeg laget helt tynne focacciabrød. Du kan gjerne bake dobbel porsjon av disse brødene for så å fryse dem ned til senere. Pakk dem bare godt inn før du putter dem i fryseren. Tines på 3 minutter i en varm stekeovn.

Tynn focaccia sammen med spekeskinke og tomatsalat

Tynne focaccia med estragon
6 små brød

3–4 grener estragon
500 g hvetemel
250 g durumhvete, ev. 750 g hvetemel totalt
½ ts salt
½ pk gjær, ferk eller tørr
4 ½ dl lunka vann
1 ½ dl olivenolje
flaksalt

Oliven- og tomatsalat
500 g tomater, gjerne ulike farger og sorter
50 g parmesan
50 g blandet salat
50 g gode olivener
4 ss extra virgin olivenolje
flaksalt
nykvernet pepper
12 skiver god spekeskinke

Finhakk estragonen og bland den sammen med resten av det tørre i en miksmasterbolle. Rør ut fersk gjær i vannet før du heller det over melblandingen. Tilsett 4 ss av olivenoljen og elt deigen godt og lenge til den blir myk og smidig, 8–10 minutter. Dekk bollen med plastfolie og sett deigen til heving til den har blitt dobbel så stor, mellom 1 time og 1 ½ time.

Sett stekeovnen på 230 grader. Har du en pizzastein, kan du sette den inn i stekeovnen nå.

Hvelv deigen over på et bakebord og del den i 6 like store deler. Kjevle hver del ut til en helt tynn leiv, 2 ½ mm tykk. Legg dem over på bakepapirkledde stekebrett. Pensle med resten av olivenoljen og dryss over Maldonsalt. Brødene trenger ikke etterheve, så sett dem inn i stekeovnen etter hvert som du kjevler ferdig.

Stekes midt i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Del tomatene til salaten i små båter og skiver. Parmesanen skjærer du i tynne skiver. Vask og tørk salaten. Bland alle ingrediensene forsiktig sammen. Parmesanen holder seg best om den blandes inn i salaten like før servering.

Skjær brødene i spisser og dander spekeskinkeskivene rundt salaten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon