Med jevne og ujevne mellomrom dukker behovet for et fat med med påsmurt mat opp. Og det er ikke de helt store triksene som skal til for å lage et fat som både ser lekkert ut, smaker godt og som ikke tar for mye tid. Det tar ikke mange sekundene ekstra å brette skinkeskiva en gang når du legger den på det oppskjærte brødet.

Vi hadde klassesamling for 4. klasse forrige uke, og da smurte jeg med meg dette fatet. Oppskriften til brødet som jeg brukte, finner du her. 

Lekre snitter

Kokt skinke, kokte egg og salami i tillegg til middagsrestene ovnsbakte tomater og kyllingfilet.

Lekre snitter

Et jevnt lag med smør på alle skivene før salat fordeles utover. Det ser automatisk mye bedre ut med en gang det blir noe grønt på snittene. Dette er god kokt skinke fra Brødr. Ringstad her i Rakkestad med ovnsbakte cherrytomater til. Cherrytomatene er bakt i stekeovnen på 180 grader i 15 minutter. Jeg hadde rester etter middagen. Hvis ikke, hadde jeg brukt helt vanlige cherrytomater.

Lekre snitter     Lekre snitter

Lekre snitter     Lekre snitter

Vi hadde helstekt kylling til middag, og et av brystene sto urørt tilbake da middagen var fortært. Jeg skjærte det opp i tykke skiver og la fordelte det på noen brødskiver.

Her er mine 3 tips til lekre snitter:
1. Bruk salat, tomat og/eller agurk under pålegget for å få innslag av friske, fine farger
2. Bruk 2-3 ulike påleggsorter
3. Rull eller brett pålegget for å få luft og høyde på snittene

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *