Kyllingsalat og grov focaccia

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingsalat og grov focaccia

Skal du ha syforeningsmøte hjemme hos deg snart? Da har jeg et godt forslag til deg på hva du kan lage! Denne kyllingsalaten med blåmuggost og honningristede valnøtter er som skapt for en aften med skravling og godt selskap. Den er skapt for fine vårdager og lyse sommerkvelder også!

Jeg har en forkjærlighet for kyllingfileter med skinn. Jeg synes det er lettere å få et saftig og godt resultat med dem. Det sprøstekte skinnet smaker dessuten utrolig godt. Du bruker den kyllingen du har tilgjengelig. Vil du ha en litt annen vri på denne salaten, kan du prøve denne pæresalaten med blåmuggostdressing.

Deigen til focacciaen kan du røre sammen på 2 minutter før du reiser på jobb om morgenen, så er den klar til siste heving og steking når du kommer hjem.

Kyllingsalat og grov focaccia

Dette trenger du for å lage kyllingsalat og grov focaccia til 4 personer
(Det er mer brød enn til 4 personer)

Focaccia med rugmel og valnøtter
150 g fin sammalt rugmel
450 g hvetemel
15 g salt
150 g valnøtter
5 g fersk gjær
5 ½ dl vann, fingervarmt
½ dl olivenolje

Kyllingsalaten
400 g kyllingfileter med skinn
salt
nykvernet pepper
½ ts paprikapulver
1 ss olje til steking
75 g valnøtter
2 ss honning
1 fedd hvitløk
3 ss god olivenolje
1 ss hvitvinseddik
3–400 g blandet grønn salat
150 g blåmuggost, jeg bruker Blue Castello
100 g bjørnebær – kan bruke frosne når ferske ikke er i sesong

Her bruker jeg så lite gjær at deigen trenger 8–10 timer for å heve ferdig. Den er derfor helt ypperlig å enten røre sammen – den skal nemlig ikke eltes – enten på kvelden før du legger deg eller på morgenen før du går på jobb. Så, rør sammen alle de tørre ingrediensene, inkludert hele valnøtter. Smuldre gjæren i vannet før du rører all væsken inn i melet. Når alt er blandet, legger du plastfolie over bollen og lar den stå på kjøkkenbenken i 8–10 timer.

Legg bakepapir i en langpanne og hvelv deigen over. Ta litt olivenolje på fingrene før du klapper deigen på plass i langpanna. La brødet etterheve i ca. 2 timer.

Sett stekeovnen på 250 grader. Stek brødet på nederste rille i 5 minutter. Skru ned varmen til 210 grader og stek videre i ca. 25 minutter til det er gjennomstekt. Hvelv brødet ut på en bakerist og la det avkjøles.

Sett stekeovnen på 200 grader. Ha på godt med salt, pepper og paprikapulver på begge sidene av kyllingfiletene. Varm oljen i en stekepanne og brun dem på sterk varme. Legg dem over i en ildfast form og stek dem videre i stekeovnen i ca. 10 minutter. Bruk et steketermometer. Kyllingen skal ha en kjernetemperatur på 70 grader.

Kyllingsalat og grov focaccia

Ha valnøttene i en tørr stekepanne og rist dem til de begynner å bli brunflekkete. Ha i honningen og bland det sammen. Hell det over på et fat og la det avkjøles. Lag en vinaigrette av revet hvitløkfedd, olivenolje og eddik, samt salt og pepper.

Kyllingsalat og grov focaccia

Fordel salaten utover er stort fat. Dander så blåmuggosten, valnøttene og bjørnebærene rundt. Skjær kyllingen i skiver og legg på toppen.

Kyllingsalat og grov focaccia

Kyllingsalat og grov focaccia

Kos deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon