Wraps med saftig kylling

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Wraps med saftig kylling

Når jeg skal servere kald kylling, synes jeg ofte jeg får det saftigste og beste resultatet når jeg koker kyllingen istedenfor å steke den. Spesielt dersom jeg ikke har hele kyllingen, men bare brystfileter uten bein. Her koker jeg kyllingfileter i lettsaltet vann før jeg deler dem i passe biter og serverer dem sammen med moden avokado, røde bønner og svarte oliven, godt tullet inn i tortillalefser.

Skal du på tur og trenger en supergod lunsj å se frem til? Ja, da er dette tingen å lage! Kjører du i tillegg på med en termos limonade, se da er lunsjen helt i boks!

Og bare så det er sagt: Du trenger ikke å dra på tur for å lage deg denne maten! Den funker akkurat like godt hjemme ved kjøkkenbordet, ute i hagen eller på verandaen!

Wraps med saftig kylling

Dette trenger du for å lage 6 wraps med kylling og avokado
3 kyllingfileter
1 endivesalat
1 liten rødløk
1 boks røde bønner
2 avokadoer
6 tortillalefser
svarte oliven

Dressing
10-15 ringer jalapenos (de du kjøper på glass til tacosen)
1 fedd hvitløk
1 ½ dl rømme eller gresk yoghurt
saft av ½ sitron
salt
pepper

Start med å koke kyllingfiletene i lettsaltet vann i 10-11 minutter. Ta dem ut av vannet og la dem avkjøles.

I mellomtiden lager du dressingen. Jalapenosene er ganske sterke i smaken, så du bestemmer selv hvor mange du vil bruke i dressingen, men litt sting er det godt at den har. Finhakk jalapenosringene og riv eller press hvitløken. Bland det sammen med rømmen/yoghurten, sitronsaften og smak deg til med salt og pepper.

Del opp kyllingfiletene i skiver. Vask og tørk salaten, skjær rødløken i helt tynne skiver og skyll bønnene i kaldt vann. Del avokadoene i to, skjær av skallet og del kjøttet i tynne skiver.

Legg lefsene utover bordet. Fordel dressingen utover alle, men ikke på de ytterste to centimeterne. Så fordeler du salaten og resten av innholdet utover. Brett inn kanten bak og på ene siden av lefsa før du ruller den sammen. For å få wrapsen til å forbli i en rull, ruller du den sammen med matpapir og ruller det tett sammen på begge endene.

Wraps med saftig kylling

Limonade
1 lime
5 sitroner
100 g sukker
massevis av isbiter

Press safen ut av limen og 4 av sitronene og ha det oppi en bolle sammen med sukkeret. Rør rundt til alt sukkeret blir oppløst. Det er fint om dette kan stå en stund slik at alt sukkeret blir helt oppløst. Skjær den siste sitronen i tynne skiver og ha i en mugge som rommer ca. 1 ½ liter. Hell over lime- og sitronsafta og fyll opp med isbiter.

Skal du ha den med deg, heller du alt over i en termos.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon