Fylt omelett med kylling og gulrot

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fylt omelett med kylling og gulrot

Når spiste du omelett til middag sist? Lenge siden? Da er det på tide å finne fram stekepanna, vispe sammen noen egg og sette i gang igjen. En omelett kan fylles nærmest med hva du vil, og er en perfekt middag når ting skal gå litt kjapt. Den er dessuten som skapt for å bruke opp middagsrestene fra i går. Her bruker jeg rester av en ferdiggrillet kylling som jeg fyller omeletten med.

Fylt omelett med kylling og gulrot

Dette trenger du for å lage fylt omelett med kylling og gulrot til 4 personer
1 ferdiggrillet kylling
1 rød paprika
2 gulrøtter
ruccola
8 egg
4 ss melk
1 ts salt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
25 g smør

Fjern skinnet på kyllingen og del den i mindre biter. Renskjær paprikaen og skrell gulroten og del dem i fyrstikktynne strimler. Vask salaten. Legg til side.

Her lager jeg 4 porsjonsomeletter og bruker en liten stekepanne på 18–20 cm i diameter med teflonbelegg. Du kan også lage én stor omelett.

Smelt ¼ av olivenoljen og smøret i stekepanna, som du har på litt over medium varme. Når smøret er smeltet ruller du nok rundt på panna til at smøret fordeler seg jevnt utover. Hell i ¼ av eggene. La det være i ro i 10 sekunder før du bruker gaffelen til å skyve eggmassen innover mot midten. Samtidig heller du litt på den noen ganger slik at det våte har mulighet til å renne ut på sidene.

Fordel salat, gulrot, paprika og kylling på den ene halvdelen av omeletten og brett den andre halvdelen over. For å brette omeletten, holder du stekepanna på skrå og vipper den ene halvdelen over mot midten. Her kan du også hjelpe til litt med gaffelen for å få til vippingen skikkelig. La omeletten skli pent og pyntelig ned på en tallerken.

Fylt omelett med kylling og gulrot

Gjenta med resten.

3 kommentarer til “Fylt omelett med kylling og gulrot”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon