Queasadilla med kylling og ost

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Queasadilla med kylling og ost

Tortillalefser + ost = queasadilla! Jeg kan ikke spansk, men vet at queso betyr ost. Og det betyr jo da at vi må ha skikkelig med ost inni lefsene når vi lager quesadillas. Her får osten følge med kyllingfilet, tomater og vårløk. Du kan også bruke ulike kjøttpålegg, bønner, avokado, chili og mye annet snadder. Quesadillas er egentlig helt perfekt å lage dersom du har noen rester som burde vært brukt opp også.

Og det er aldeles perfekt å spise når du er fysen på noe godt.

Hvis du skal ha til middag, kan det være lurt å beregne dobbel porsjon til alle.

Oppskrift på quesadilla med kylling og ost

til 4 personer – til kveldsmat eller snacks

250 g kyllingfilet
1 ts salt
nykvernet pepper
150 g ost
2 tomater
2 vårløken
2 ts sterk sennep, ikke pølsesennep
4 tortillalefser
1 ss olivenolje
litt salat til servering

Sett stekeovnen på 200 grader. Legg kyllingfiletene i en ildfast form og dryss over salt og pepper. Stek filetene til de har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Du kan også steke dem i en stekepanne med litt olivenolje i.

I mellomtiden gjør du klart resten av fyllet. Riv osten, del tomatene i skiver og vårløkene i ringer.

Skjær kyllingfiletene i skiver. Smør utover sennepen på den ene halvdelen av alle 4 tortillalefsene. Fordel så halvparten av osten over før du legger kyllingskivene over, så tomater og vårløk og ost på toppen igjen.

Brett lefsene sammen. Brun lefsene i en stekepanne før du legger dem over på en stekeplate og steker akkurat lenge nok til at osten rekker å smelte. Følg med sånn at lefsene ikke blir brent.

Du kan også legge fyllet på den ene siden av lefsene og så legge dem rett over på en stekeplate og steke dem i stekeovnen. Da bruker jeg å ikke brette resten av lefsen over fyllet under stekingen, men legge aluminiumsfolie over den siden av lefsen (sånn at de ikke blir harde). Så når osten har smeltet, tar jeg ut quesadillaene og bretter over resten av lefsen.

 

6 kommentarer til “Queasadilla med kylling og ost”

    • Hei Marte! Nå har jeg skrevet det inn. Den forsvant fra blokka til Mac’en. Jeg bruker en sterk sennep som jeg smører utover 🙂

  1. Kjempegod quesedilla! Addet litt sopp, rødløk og paprika, så ble det middag til tre og lunsj til en liten og en stor 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon