Matpakkepizza i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 30 minutter

Porsjoner: 1

Matpakkepizza i langpanne

I sommer tok jeg en liten spørreundersøkelse hos min niese og nevø for å høre hva dagens studenter spiser. Taco var et heklt ukjent begrep hos meg da jeg var student, så jeg tenkte det var greit med en liten oppdatering. Ha ha ha!

Du trenger altså ikke å være student for å bruke oppskriftene, men jeg har tenkt at de skal passe fint for de som har flyttet hjemmefra for å studere. Man skal derfor trenge minimalt med utstyr for å lage maten, den skal være det jeg kaller helt normalt sunn og god, og den skal være billig.

Her finner du oppskrift på studentbrød som du ikke trenger eltemaskin til og som også bare hever én gang. 

Det å lage mat for én, er ofte dyrere enn å lage mat til flere, fordi det koster mer å kjøpe små pakker med ferske råvarer enn større enheter. Det er derfor lurt å lage litt større porsjoner og så fryse ned i porsjonspakker det som ikke spises med en gang. Porsjonspakkene er kjempefine å ta ut fra fryseren for å ta med til skolen også. Kanskje finnes det en micro hvor maten kan varmes i kantinen?

Matpakkepizzaen må gjerne lages som middag én dag for så å bruke restene til lunsj dagen etter.

Lag gjerne dobbel porsjon av tomatsausen til pizzaen – så får du brukt opp en hel boks med hermetiske tomater. Resten kan du bruke i en tomatsuppe eller til spagetti og tomatsaus en annen dag.

Ingredienser

Pizzabunnen
400 g hvetemel
1 ts salt
0.5 pk gjær
3 dl vann ca. 25 grader

Tomatsausen
2 dl hakkede, hermetiske tomater
0.5 ts tørket oregano
0.5 ts chiliflakes
0.25 ts salt
nykvernet pepper

Toppingen
3 sjampinjong
1 ss olivenolje
0.5 ts salt
nykvernet pepper
0.5 rød paprika
250 g kyllingfilet
175 g revet ost
1 ts tørket oregano

Slik gjør du

Ha alt det tørre til deigen i en bolle. Bruker du fersk gjær smuldrer du den og rører den ut i vannet før du heller det over melet. Rør sammen deigen med en sleiv.

Dekk bollen med plastfolie eller legg en tallerken over og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 45 og 60 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Rør sammen alle ingrediensene til tomatsausen. Dersom det er store tomatbiter, moser du dem litt med en kniv. Tomatsausen skal ikke kokes, bare røres kjapt sammen.

Del sjampinjongene i skiver. Varm oljen i en stekepanne og fres sjampinjongen på sterk varme i noen minutter til den begynner å få litt farge. Dryss over litt salt og pepper. Sett til side.

Del paprikaen i strimler og kyllingen i terninger. Fordel resten av saltet og pepperen over kyllingbitene.

Dryss et tynt lag med mel på et bakepapir. Hvelv deigen over på bakepapiret og kjevle den ut til den blir så stor som stekebrettet eller langpannen din.

Fordel utover tomatsausen. Så osten og resten av ingrediensene.

Stek pizzaen i 18-20 minutter.

Sett pizzarestene i kjøleskapet og ta med i matpakken neste dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon