Tomatsuppe med grønnsaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tomatsuppe med grønnsaker

Denne tomatsuppen har gjort stor suksess denne vinteren når jeg har hatt matkurs for alle barnehage- og SFO-ansatte i Halden og Aremark kommuner! Jeg har holdt 13 kurs og på alle kurskveldene har denne tomatsuppen vært én av 11 retter vi har laget.

Suppen er lett og billig å lage, sunn å spise og den smaker skikkelig godt! Og, unger liker den også. Det er jo fint å vite når man skal lage mat til både små og store unger.

I oppskriften står det at vi bruker grønnsaksterninger, men her kan du også – så snart grønnsakene er ferdig kokt – bruke en stavmikser og mose dem inn i suppen. Jeg vet at mange unger har lettere for å spise supper uten klumper, så her er det bare å gjøre hva som passer dere best.

Oppskrift på tomatsuppe med grønnsaker

til 4 personer

1 løk
2 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
1 ss olivenolje
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
2 poteter
2 gulrøtter
1 boks, 4 dl, hakket hermetisk tomat
1 dl tomatpure
1 ss Kikkoman
6 dl vann
3 dl melk

Finhakk løken, hvitløkfeddene og stangselleriet og ha i en kjele sammen med oljen, salt og pepper. La det surre på medium varme i 4–5 minutter.

Skrell gulrøttene og del dem i terninger å ca. 2 x 2 cm. Ha dem i kjelen sammen med de hermetiske tomatene, tomatpureen, soyasausen, vannet og melken og kok opp. La suppen småkoke i ca. 15 minutter, til grønnsakene er myke og møre.

Nå kan du bruke stavmikseren og mose inn grønnsakene om du vil det.

Smak til med salt og pepper.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon