Tacosuppe uten kjøtt
Jeg elsker denne vegetariske tacosuppen! Eller tacogryte, kan jeg nesten kalle den, tykk som den er i konsistensen. Full av godsaker og gode smaker er den iallfall og denne kan du trygt servere til alle, selv om de ikke er vegetarianere!
Suppen er kjapp og enkel å lage og du kan lett doble og triple oppskriften når det skal serveres middag ti mange. Da er det bare om å gjøre å finne frem stor nok kjele.
Ingredienser
2 løk
3 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ts paprikapulver
0.5 ts kajennepepper
1 ts spisskummen
0.5 ts chiliflakes
1 gulrot
1 ss tomatpuré
2 bokser hakkede, hermetiske tomater á 4 dl
4 dl vann
1 ts sukker
1 boks hermetiske kikerter á 290 g
1 boks kidneybønner á 290 g
1 boks hermetiske svarte bønner á 290 g
1 boks mais
Til servering
1 avokado
rømme
tortillachips
koriander
Slik gjør du
Finhakk løken og hvitløkfeddene og ha dem i en kasserolle sammen med olivenoljen, salt og pepper. La det surre på litt under medium varme i 4-5 minutter til løken begynner å bli myk og blank. Ha i resten av krydderne og la det surre litt til.
Riv gulroten på den grove siden av rivjernet og ha i sammen med tomatpuréen, de hermetiske tomatene, vannet og sukkeret og kok opp. La det koke i 10 minutter før du har i kikertene, bønnene og maisen. Jeg liker å skylle bønnene i kaldt vann før jeg har dem i. La suppen koke opp igjen og småkoke i 3-4 minutter sånn at alt blir gjennomvarmt.
Smak til med salt og pepper før servering.
Del avokadoen i 2 og ta ut steinen og fjern skallet. Del i skiver.
Fordel suppen i suppeskåler og lag gode hauger på toppen av hver tallerken med avokadoskiver, rømme, tortillachips og koriander.
Nam!