Jeg elsker denne vegetariske tacosuppen! Eller tacogryte, kan jeg nesten kalle den, tykk som den er i konsistensen. Full av godsaker og gode smaker er den iallfall og denne kan du trygt servere til alle, selv om de ikke er vegetarianere!

Suppen er kjapp og enkel å lage og du kan lett doble og triple oppskriften når det skal serveres middag ti mange. Da er det bare om å gjøre å finne frem stor nok kjele.

Tacosuppe uten kjøtt

til 4 personer

2 løk
3 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
1 ts paprikapulver
½ ts kajennepapper
1 ts spisskummen
½ ts chiliflakes evt. ¼ ts chilipulver
1 stor gulrot
1 toppet ss tomatpuré
2 bokser, á 4 dl, hakket, hermetisk tomat
4 dl vann
1 ts sukker
1 boks, á 290 g, kikerter
1 boks, á 290 g, kidneybønner
1 boks, á 290 g, sorte bønner
1 liten boks mais

Til servering
1 avokado
rømme
tortillachips
koriander

Finhakk løken og hvitløkfeddene og ha dem i en kasserolle sammen med olivenoljen, salt og pepper. La det surre på litt under medium varme i 4-5 minutter til løken begynner å bli myk og blank. Ha i resten av krydderne og la det surre litt til.

Riv gulroten på den grove siden av rivjernet og ha i sammen med tomatpuréen, de hermetiske tomatene,  vannet og sukkeret og kok opp. La det koke i 10 minutter før du har i kikertene, bønnene og maisen. Jeg liker å skylle bønnene i kaldt vann før jeg har dem i. La suppen koke opp igjen og småkoke i 3-4 minutter sånn at alt blir gjennomvarmt.

Smak til med salt og pepper før servering.

Del avokadoen i 2 og ta ut steinen og fjern skallet. Del i skiver.

Fordel suppen i suppeskåler og lag gode hauger på toppen av hver tallerken med avokadoskiver, rømme, tortillachips og koriander.

Nam!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *