Uten å ha en eneste faktasak å støtte meg til, innbiller jeg meg at kikertsuppe er italienernes svar på vår gule ertesuppe. Men det er godt mulig at kikertsuppe er vanlig å spise i mange andre land også. Jeg slå iallfall et slag for at vi med stor glede og forlystelse kan spise mer av det her i Norge også. Her snakker vi superkjapp og veldig god middag!

Til denne kikertsuppen bruker jeg hermetiske kikerter fra Bonduelle. De er skikkelig store, har minimalt med væske i boksen og smaker helt fortreffelig. Når du bruker hermetiske kikerter, får du ferdig suppe på noen få minutter.

Du får kjøpt Bonduelles kikerter hos Ultra, i utvalgte Meny-, Eurospar-, og Spar-butikker.

Kjapp kikertsuppe

Oppskrift på lettvint kikertsuppe til 4 personer
2 fedd hvitløk
2 stenger stangselleri
1 sjalottløk
1 ss olivenolje
1 ts flaksalt
1 gulrot
1 laurbærblad
1 ts tørket timian eller tørket ramsløk
1 liter vann
2 bokser Bonduelle hermetiske kikerter
1 ts nykvernet pepper
10-15 dråper Tabasco

Finhakk hvitløkfeddene og skjær stangsellerien og sjalottløken i tynne skiver. Ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen og halvparten av saltet og la det surre på litt under medium varme i noen minutter slik at løken begynner å bli myk.

Skrell gulroten og del den i små terninger. Ha dem i kasserollen sammen med laurbæbladet, tørket timian eller ramsløk, vannet og kikertene. Kok opp og la det småkoke i 8-10 minutter til gulrøttene har blitt passe myke.

Smak til med nykvernet pepper, resten av saltet og Tabasco.

Kjapp kikertsuppe Kjapp kikertsuppe

Server gjerne godt flatbrød til suppen!

Kjapp kikertsuppe Kjapp kikertsuppe

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Bonduelle. 

 

 

Kjapp kikertsuppe

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Hei Siri!
      Jeg bruker 2 bokser med Bonduelle kikerter, og nå har jeg fått skrevet dem inn i oppskriften også 😉
      Takk, takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *