Brokkolisuppe med brødkrutonger

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Brokkolisuppe med brødkrutonger

Brokkoliene jeg sådde her i våres har så langt respondert fryktelig dårlig på det vannet og den hønsemøkken de har fått som næring. Ja, jeg kan vel egentlig bare avskrive dem, tror jeg. Heldigvis er det gode brokkoli å få kjøpt i butikken også, så forholdene ligger godt til rette for en deilig suppe allikevel. Tiden vi går inn i nå er utrolig deilig for alle oss som er glade i gode grønnsaker. Nå er det mye norske grønnsaker i butikkene og de har en helt annen smak og friskhet over seg enn importvarene som ofte er høstet før de egenlig er helt modne.

Her har jeg lagd en brokkolisuppe men løk og hvitløk og en gulrot i for å gi litt ekstra dybde i smaken. Og har du litt tørt brød liggende, er det perfekt å lage brøtkrutonger av.

Oppskrift på brokkolisuppe
til 4 personer

1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ss chiliolje (kan utelates) eller 1/2 rød chili
1 gulrot
1 laurbærblad
2 bunter brokkoli
ca. 1 1/2 liter vann
1 terning grønnsaksbuljong
3 dl lett creme fraiche

Brødkrutonger
4 skiver brød, fint eller grovt (her bruker jeg grovt brød)
4 ss olivenolje
1/2 ts flaksalt
1/2 ts oregano
litt nykvernet pepper

Hakk opp løken og hvitløken og ha det i en kasserolle sammen med oljen. Jeg har en flaske med chiliolje stående på benken, og den bruker jeg å splæsje oppi litt fra når jeg kokkelerer. Den gir et ekstra lite kikk til suppa, men den smaker veldig godt uten også.

La løken surre i oljen på relativt svak varme i noen minutter til den blir blank og fin. Skrell gulrota og del den i små terninger. Det er ikke så nøye at bitene er fine, for suppa skal moses etterpå. Ha gulrotbitene i kasserollen sammen med laurbærbladet og surr videre i 3 minutter.

I mellomtiden deler du opp brokkolien i mindre buketter. Her har jeg med stilkene og alt. De groveste stilkene skjærer jeg av det ytterste av før jeg deler opp. Ha det i kasserollen og hell over nok vann til at det akkurat dekker. Vil du det skal gå kjapt, koker du opp vannet i en vannkoker først. Kok til alle brokkolistilkene er møre. Da er nok blomstene det også. Det tar 10-12 minutter.

Hell suppa forsiktig i en food processor eller blender og kjør til alt er helt most. Vil du heller bruke en stavmikser går det også helt fint. Da bør du dele bitene forholdsvis små før koking.

Hell suppa tilbake til kasserollen og kok opp. Tilsett creme fraichen og smak til med salt og pepper.

Til brødkrutongene skjærer du brødskivene opp i terninger. Bare ta med skorpene, det går veldig fint. Ha oljen og kryddere i en stekepanne og bland det sammen. Varm til medium varme. Ha i brødkrutongene og stek dem på begge sidene til de blir gylne i fargen og sprø. Legg dem over på litt kjøkkenpapir slik at overflødig fett får rent av.

God middag!

 

 

 

8 kommentarer til “Brokkolisuppe med brødkrutonger”

  1. Dette var en deilig suppe:-) Og det ble rikelig. Prøvde din oppskrift på eltefrie rundstykker også, og de var godt følge til suppen.

  2. Hei, jeg lurer på om denne suppen kan lages dagen før, eller t.o.m. lages en fredag og serveres på søndag?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon