Blomkålsuppe med persillerot og stekt chorizo
Har du prøvd å tilsette persillerot i blomkålsuppen noen gang? Det har jeg! Og jeg kan fortelle deg at det blir skikkelig godt! Du får en ekstra sødme i smaken på den ferdige blomkålsuppen når du også bruker persillerot i den.
Jeg elsker norske rotgrønnsaker og bruker stort sett bestandig å ha et lite lager liggende i kjøleskapet. Har du sellerirot eller pastinakk liggende, kan du også bruke det.
Og så tilbehøret da; Nam! Chorizo og bacon er en knallgod kombo. Og bare fargen er jo nærmest til å sikle av. Vil du ha en vegetarisk versjon, kan du gjerne sprøsteke noen brødterninger som du krydrer med tørkede urter, salt og pepper og drysser over suppen ved servering.
God middag!
Ingredienser
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 persillerot ca. 175 g
2 blomkål ca. 900 g
2 grønnsaksbuljongterninger
5 dl vann
5 dl h-melk
1.5 ts salt
nykvernet pepper
Tilbehøret
100 g chorizo
100 g bacon
gressløk
Slik gjør du
Hakk opp løken og hvitløksfeddene og ha i en kjele sammen med olivenoljen. La det surre på medium varme i noen minutter, til løken blir myk og blank. I mellomtiden skreller du persilleroten og deler i terninger. Skjær blomkålen i mindre biter. Hvordan bitene er, spiller ikke så stor rolle, for hele suppen skal moses til slutt.
Ha persillerotbitene, blomkålen, buljongen, vann og melk i kjelen og kok opp. La det småkoke til grønnsakene er myke. Det tar ca 15. minutter.
Bruk en stavmikser for å mose suppen til den blir helt jevn og klumpfri. Stavmikseren kan du bruke rett i kjelen. Om du ikke har det, kan du også bruke en blender eller matprosessor. Da må du bare være forsiktig når du håndterer den varme væsken.
Smak til suppen med salt og pepper.
Del både chorizoen og baconet i småbiter og ha det i en stekepanne. Stekes på medium varme til det er gyllenbrunt. Du trenger ikke å tilsette olje når dette stekes.
Fordel baconet og chorizoen over suppen når den serveres. Klipp opp litt gressløk og dryss over til slutt.
Kos deg!