Blomkålsuppe er både supergodt og en perfekt suppe å matche med mange andre gode smaker. Her er det chorizo og blåmuggost som slår følge med blomkålene.

Jeg tenker at når du jazzer opp suppen på denne måten, passer den akkurat like godt på en festkveld som på en helt vanlig ettermiddag.

Og, vil du servere focaccia til, finner du oppskrift på den her!

Blomkålsuppe med chorizo og blåmuggost

til 4 personer

1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 store blomkål
1 grønnsaksbuljongterning
5 dl vann
5 dl H-melk
1–2 ts salt
nykvernet pepper

Tilbehør
100 g chorizo
100 g blåmuggost, velg selv hvor sterk blåmuggost du vil bruke

Hakk opp løken og hvitløksfeddene og ha i en kjele sammen med olivenoljen. La det surre på medium varme i noen minutter, til løken blir myk og blank. I mellomtiden skjærer du blomkålen i mindre biter. Hvordan bitene er, spiller ikke så stor rolle, for hele suppen skal moses til slutt.

Ha blomkålen, buljongen, vann og melk i kjelen og kok opp. La det småkoke til grønnsakene er myke.

Bruk en stavmikser for å mose suppen til den blir helt jevn og klumpfri. Du kan også bruke en blender eller matprosessor. Bare vær forsiktig når du håndterer den varme væsken.

Smak til suppen med salt og pepper.

Del chorizoen i små terninger og ha det i en tørr stekepanne. Stekes på medium varme til det er gyllenbrunt.

Ha suppen i suppeskåler før du fordeler biter av blåmuggost og chorizobiter i skålene.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *