Focaccia er favorittbrødet til 12-åringen her i huset. I tillegg til croissanter da. Og nystekte rundstykker og hvitløksbagetter. Og, for ikke å glemme nystekte hveteboller! Vi kan vel i grunn konkludere med det faktum at gjærbakst ligger høyt oppe på favorittlisten!

Ettersom jeg vet at 12-åringen definitivt ikke er alene om å ha en stor elsk på focaccia, kommer det enda en variant her på bloggen.

Fra før kan du finne både flat focaccia, eltefri focacciaminifocacciaer med grovt mel og én variant med tynne potetskiver på.

God bakst til deg!

Focaccia med rosmarin

Oppskrift på focaccia med rosmarin
750 g hvetemel
1 ts salt
½ pakke gjær, tørr eller fersk
5 ¼ dl vann
3 ss olivenolje
½ ts flaksalt
noen rosmaringreiner

Ha hvetemel, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett opp i melet. Ha i vannet og elt deigen sammen i ca. 10 minutter. La miksmasteren gå på den laveste hastigheten.

Dekk bollen med plastfolie eller et bakeklede og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar i overkant av 1 time.

I mellomtiden legger du bakepapir i en langpanne – jeg bruker den som var med stekeovnen.

Hvelv deigen over i langpannen og klem deigen utover. Hvis det er vanskelig å få den helt ut, lar du den bare hvile i noen minutter før du fortsetter utklemmingen.

Fordel olivenoljen utover brødet og klem det både utover brødet og nedover i deigen. Dryss over saltet. Knip av rosmarintupper og plasser dem nedi deigen.

La deigen heve i nye 30-35 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Stek brødet på nederste rille i 20-25 minutter. Løft det opp på den ene siden og kakk på undersiden av det for å kjenne om det er sprøtt og om du får en hul lyd. Da er brødet ferdig. Ta brødet ut av panna og la det avkjøles på en bakerist.

Focaccia med rosmarin

God bakst!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *