Stjernerundstykker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer 15 minutter

Porsjoner: 12

Stjernerundstykker

Er ikke disse stjernerundstykkene fine? Jeg putter dem rett inn i kategorien for rundstykker jeg synes både ser tøffe ut og som smaker godt! Og det er jo akkurat sånn vi vil ha det, ikke sant?

Jeg bruker en helt vanlig, enkel rundstykkeoppskrift til disse. Og så er det under utbakingen det lille stjerneunderet skjer 😉

Rundstykkene tåler godtå bli fryst, så bak gjerne dobbel porsjon når du først er i gang.

Ingredienser

Stjernerundstykkene
500 g hvetemel
1 ts salt
0.5 pk gjær
2 ss olivenolje
3.25 dl vann, ca. 25 grader
5 ss sesamfrø

Slik baker du stjernerundstykker

Ha hvetemel, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bakebollen. Ha i oljen og vannet og elt deigen på helt lav hastighet i ca. 10 minutter. Skru opp tempoet på eltekroken og elt videre i 2-3 minutter.

Dekk bollen med et lokk og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Ha lunkent vann i en liten skål og sesamfrøene i en annen. Dryss et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du deler den i 12 like store deler.

Rull hver del ut til boller og klem dem litt flate. Dypp så én først i vannet, så i sesamfrøene. Bare den ene siden av den.

Legg den flate bollen med sesamsiden ned til bordflaten. Bruk så en saks til å klippe et snitt midt i bollen. Dra deigen litt fra hverandre sånn at du får et hull. Så klipper du den andre veien, slik at det blir et kryss. Og så klipper du mellom alle dem igjen, slik at du til slutt har klippet en stjerne. Nå kan det være litt vanskelig å greie å holde deigen fra hverandre på hvert av snittene, men prøv så godt du kan.

Ta tak i tuppene på trekantene du akkurat har laget og brett dem opp og ut slik at du åpner opp bollen. Når alle trekantene er brettet opp og ut, kan du se at bollen er forvandlet til en åpen stjerne. Det er lettere å skjønne hvordan du gjør det når du faktisk står der.

Legg rundstykkene over på et bakepapirkledd stekebrett, dekk dem med et løst lag plast og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Stek stjernerundstykkene i ca. 10 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon