Saftige rundstykker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftige rundstykker

Det er bestandig utrolig kjekt å kunne finne noen rundstykker i fryseren, klare for opptining og spising. Det er jo ikke sånn at jeg bestandig har tid til å bake gjærbakst, og det antar jeg gjelder for deg også. Da er fryseren fin å ha. Det geniale med rundstykker – i tillegg til å smake godt, selvfølgelig – er jo at det går så fort å tine dem. 10-12 minutter i stekeovnen og de smaker som nybakt!

Jeg bruker surdeig i disse rundstykkene. Hvis du ikke har surdeig stående, og har lyst på rundstykkene allikevel, kan du rett og slett bare tilsette 25 gram fersk gjær og øke mel- og vannmengden med ca. 80 gram hver.

Saftige rundstykker

Dette trenger du for å bake grove rundstykker med kjerner og frø
350 g hvetemel
100 g grovt sammalt rugmel
300 g fint sammalt hvetemel
50 g sesamfrø
50 g solsikkekjerner
50 g linfrø
1 ts salt
525 g vann, 15-20 grader
200 g bakeklar fin surdeig av hvetemel

Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle og elt den sammen i ca. 15 minutter på laveste hastighet. Du trenger ikke å røre ut gjæren i væsken (hvis du bruker gjær, og ikke surdeig), men bare smuldre den oppi deigen. Med så lang eltetid vil den bli godt blandet inn.

Dekk eltebollen med plastfolie eller hvelv den over i en smurt stor plastbolle og la den heve til den blir dobbelt så stor. Det tar omlag 3 timer.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv over deigen. Brett inn hjørnene på den én gang før du deler den i 18 like store deler. Rull dem ut itl rundstykker og sett dem på et bakepapirkledd stekebrett.

Dekk rundstykkene med et bakeklede og la dem etterheve i ca. 1 time. Trykk på deigen for å sjekke om den er ferdig hevet. Når fingeravtrykket ditt «sitter igjen» i deigen, er brødene klare for å bli satt i en stekeovn som du har forvarmet til 225 grader.

Stek rundstykkene i 15-18 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

Saftige rundstykker

God bakst!

16 kommentarer til “Saftige rundstykker”

  • Beklager, Tomas. Det er en del gamle lenker som forsvant da jeg oppdaterte bloggen. Nå er lenken på plass 🙂

 1. Hei!
  I oppskriften står det at man skal smuldre opp gjær, men overskriften og ingrediensene tilsier at det skal være surdeig. Hva er riktig fremgangsmåte/ingredienser?
  Har veldig lyst til å bake disse til 17. mai, så håper på raskt svar så jeg kan starte i tide. Tusen takk!! 🙂

  • Hei Eli! Kommentaren om smuldringen av gjæren var dersom du bruker gjær istedenfor surdeig. Det står noe om det i innledningsteksten, men nå har jeg skrevet det inn i teksten litt lenger ned også! God bakst! 🙂

  • Hei Trine!
   Godt observert! Bildet er mitt, men jeg tok det da jeg hadde et samarbeid med Idun for mange år siden om surdeigsbaking, så de har lov til å bruke bildet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon