Hjertebrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjertebrød

Surdeigen bobler og lever sitt eget liv på kjøkkenbenken for tiden. Den lyse, vel og merke. Den mørke surdeigsstarteren, den som er lagd med sammalt rugmel, kom til liv, levde en ukes tid før det ble litt for mye liv oppetter kantene på bollen. Jeg hadde nemlig ikke vært flink nok til å holde kantene rene, slik at det ble mugg i deigen. Så, nå er jeg i gang med et nytt forsøk.

Vel, tilbake til den fine surdeigsstarteren min som altså lever godt på kjøkkenbenken. Den trenger nok enda litt lenger tid på å styrke seg for å gi den fulle effekten. Iallfall håper jeg at det er sånn det er stilt. For, som du kan se av bildene under, er det fine hull i brødene, men de har fremdeles ikke blitt helt sånn som jeg ønsker at de skal være.

Smaken er imidlertid veldig bra!

Hjertebrød

Dette trenger du for å lage 2 hjertebrød
400 g ferdig oppmatet surdeig
450 g hvetemel
400 fint sammalt rugmel
15 g salt
6 1/2 dl vann, ca 30 grader

En ferdig oppmatet surdeig betyr at du dagen før du skal bake, mater opp surdeigen din 3-4 ganger, ca. 50 gram hvetemel og 50 gram vann for hver gang. Start på morgenen og fordel matingen utover dagen. Gjenta på morgenen når du skal bake, for så å vente i ca. 2 timer. Da er du klar til baking.

Ha surdeigsstarteren i en miksebolle sammen med resten av ingrediense og elt deigen sammen i 10-12 minutter. Sett på en stoppeklokke for 10 minutter virker veldig lenge når du står der og ser på miksmasteren som snurrer rundt og rundt.

Hvelv deigen ut på bakebordet og slå den sammen til den setter seg. Det kan være at det er nok med 3 «slåinger» eller kanskje du trenger 20. Du merker det når deigen samler seg og er klar til å bli puttet tilbake i bakebollen og hevet.

Hev deigen til den blir dobbelt så stor. Det tar rundt 3 timer.

Hjertebrød

Dryss et lag med mel på bakebordet og hvelv deigen over. Del den i to og form dem i runde brød. Legg dem til etterheving i hver sin klededekte boller eller egne heveboller dersom du har det. Denne deigen er såpass fast at det også går greit å heve på en bakeplate.

Hev brødene i ca. 1 1/2 time til de har blitt dobbelt så store. I mellomtiden setter du på stekeovnen på 250 grader og setter inn en bakestein hvis du har det.

Hvelv brødene ut av forma og over på bakepapir. Bruk et barberblad for å snitte det opp. Jeg ble ganske fornøyd med min hjerteform. Sett brødene på bakesteinen eller sett inn stekeplaten. Senk varmen til 200 grader og stek brødene i 35-40 minutter.

Hjertebrød

For å forsikre deg om at brødet er gjennomstekt, kan du stikke inn et steketermometer. Det skal være 95 grader midt inni.

La brødene avkjøles på en bakerist.

Hjertebrød

God bakst! And stay tuned!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon