Langpannebrød med speltmel

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer og 30 minutter inkludert hevint

Porsjoner: 20

Langpannebrød med speltmel

Langpannebrød er befriende enkelt å bake og det bruker å bli godt motatt hos de som skal spise det! Det som ikke blir spist opp samme dag som det blir bakt, bruker jeg å dele opp i biter og fryse ned. Da er de perfekte å halvtine, fylle med pålegg og legge i matpakken.

LES MER! Her finner du oppskriften på det populære LANGPANNEBRØDET MED HAVREGRYN

Som du kan se på bildene, er langpannebrødet ganske så høyt. Jeg bakte mitt i en langpanne på 40 x 30 cm. Hvis du vil ha det litt lavere, kan du bruke en litt større langpanne.

God bakst!

Ingredienser

400 g sammalt speltmel
100 g grovt sammalt rugmel
600 g hvetemel
1 pk gjær
1 ts salt
200 g cottage cheese
7 dl vann, ca. 25 grader
2 ss valmuefrø

Slik gjør du

Ha alle råvarene, unntatt valmuefrøene, i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Hold igjen bittelitt av vannet før du setter igang eltemaskinen på laveste hastighet. Jeg liker å elte den på lav hastighet først, for å få alle råvarene arbeidet sammen. Så elter jeg fort noen runder, da er jeg sikker på at alt melet på bunnen av bollen også blir med, før jeg igjen skrur ned tempoet på eltingen og elter deigen på helt lav hastighet i ca. 10 minutter.

Dersom deigen er for tørr, har du i alt vannet. Du kan se det an.

Når deigen har kommet fint sammen og blitt blank og fin, kan du dekke bollen med et lokk eller plastfolie og la deigen heve til ca. dobbel størrelse. Det tar rundt 45 minutter.

Legg et bakepapir på bakebordet ditt og hvelv deigen oppå papiret. Klem eller kjevle den ut til den blir like stor som langpannen. Dra bakepapiret forsiktig over i langpannen og klem ut deigen sånn at den passer helt inn i hjørnene på pannen.

Marker opp stykkene med en kniv før du pensler eller sprayer på vann og drysser over valmuefrøene. Dekk brødet lett med plast og la det etterheve i 20-30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Stek brødet midt i stekeovnen i 20-25 minutter. Steketiden avhenger litt av hvor stor langpannen din er, og hvor høye de brødene blir.

Hvelv langpannebrødet over på en bakerist til avkjøling.

2 kommentarer til “Langpannebrød med speltmel”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon