Frokosthorn!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Frokosthorn!

Drømmer du om mange lange frokoster i påsken? Det gjør jeg! Og jeg har store planer om at det ikke bare skal forbli en drøm!

For en stund siden hadde jeg en fotodag sammen med stylist Linda Elmin, som driver bloggen Hviit hvor vi tok påskematbilder sammen. Det vil si jeg lagde maten og Linda stylet og fotograferte. En strålende fordeling.

Disse hornene er helt perfekte å servere til frokost, ikke bare i påsken, men som helgefrokost hele året. Og de er – som stort sett all gjærbakst – fine å fryse ned. Denne oppskriften gid 24 frokosthorn.

Frokosthorn! Frokosthorn!

Dette trenger du for å bake 24 frokosthorn
1 kg hvetemel
1 ts salt
100 g havregryn – store eller lettkokte
½ pk gjær – fersk eller tørr
3 dl gresk yoghurt
5 ½ dl vann
1 egg til pensling
valmuefrø

Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du fersk gjær smuldrer du den bare opp før du har den i bollen. Ha i yoghurten og vannet og elt deigen godt sammen, på laveste hastighet på mikseren, i 12–15 minutter. Deigen har passe konsistens når den akkurat slipper bollen.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse – det tar om lag 1 time og 30 minutter. (Hvis du vil at heveprosessen skal gå litt fortere, bruker du en hel pakke gjær)

Dryss litt mel på bordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i to like deler. Kjevle hver del ut til en runding på 45 cm i diameter. Løft litt på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer mel.

Del opp deigen i 12 like store deler, som trekantede kakestykker og rull dem sammen til horn. Skjær et lite snitt midt på ytterkanten på hvert av kakestykkene før du ruller dem sammen – start rullingen i ytterkanten. Legg hornene over på to bakepapirkledde stekebrett. Form dem i en ”U” når du legger dem på plass.

Kle stekebrettene med plastfolie og la hornene heve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Pisk lett sammen egget og pensle det over hornene. Dryss over valmuefrøene.

Stek hornene i ca. 15 minutter. Når du bruker varmluft, kan du steke begge brettene samtidig. La hornene avkjøles på en bakerist.

Frokosthorn!

 

Frokosthorn!

Har du lyst til å lage fargede egg, finner du oppskriften til mange ulike farger her.

Frokosthorn!

Server hornene med godt syltetøy!

Deilig!

 

Alle fotoene her er tatt av Linda Elmin – Hviit 

 

 

 

 

2 kommentarer til “Frokosthorn!”

  1. Hei!
    Disse fikk jeg lyst til å bake! Hva bør jeg sette temperaturen på dersom de stekes uten varmluft?
    Mvh Bente

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon