Lettvinte rundstykker med yoghurt

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lettvinte rundstykker med yoghurt

Noe av det jeg stort sett bestandig har i fryseren, er rundstykker i én eller annen form. Er utrolig deilig å kunne ta opp ett rundstykke hvis jeg har lyst på noe godt til kveldsmat eller å ta opp en aldri så liten bunke til felles frokost. Skulle det dessuten glimte til med tom brødboks, noe som skjer med jevne mellomrom, er rundstykkene  kjekke å finne i fryseren. De går så mye kjappere å tine opp.

Nå er det jo ikke sånn at jeg bare baker rundstykker for å putte i fryseren. Vi spiser dem gjerne opp så snart de kommer nystekte ut av stekeovnen også.

I denne oppskriften bruker jeg en blanding av fint hvetemel og sammalt hvetemel. Jeg erstatter dessuten en del av væsken med gresk yoghurt. Jeg synes det gir dem en skikkelig god snert i smaken. De blir også fyldigere uten på noe vis å bli tunge.

Lettvinte rundstykker med yoghurt

Dette trenger du for å bake 18 rundstykker med gresk yoghurt
575 g hvetemel
350 g fint sammalt hvetemel
1 ½ ts salt
½ pk gjær, fersk gjær eller tørrgjær
4 dl vann, ca. 25 grader
300 g gresk yoghurt
sesamfrø til pynt

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du tørrgjær, blander du den sammen med melet. Fersk gjær smuldrer du opp og rører ut i vannet. Ha i vannet og yoghurten og elt deigen godt sammen i 7-8 minutter til deigen slipper bollen og den har fått en jevn og fin konsistens.

Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time og 30 minutter.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv over deigen. Kna den sammen en gang før du deler den i 18 like store deler og ruller hver del ut til rundstykker. Legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle rundstykkene med litt vann før du drysser over sesamfrø. De sitter lettere fast når du pensler dem med vann først.

La rundstykkene etterheve i ca. 50 minutter under et klede. I mellomtiden setter du stekeovnen på 230 grader over- og undervarme.

Stek rundstykkene i 17-20 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

Lettvinte rundstykker med yoghurt

God bakst!

Lettvinte rundstykker med yoghurt

14 kommentarer til “Lettvinte rundstykker med yoghurt”

  1. Oii, denne høres god ut! Tror jeg skal prøve de i morgen med finhakkede valnøtter inni også. Ellers er jo gresk yoghurt den beste man kan få tak i 🙂

  2. […] ute i sola, lese Aftenposten og spise varmt rundstykke med jordbærsyltetøy til frokost. Det var disse rundstykkene jeg tok opp fra fryseren og varmet opp. Livet føles bestandig litt enklere å forholde seg til […]

  3. Hei! Denne oppskrifta var god! Tror du det er mulig å gjøre denne til en hvetefri variant med havremel eller spelt? ☺

    • Hei Monica! Speltmel går veldig bra. Skal du bruke havremel, må du også bruke en annen melsort som har en god bakeevne. Bare havremel, går dårlig.

  4. Kan jeg bruke youghurt naturell som er 1 uke over dato? Eller har du andre forslag som den kan bruker til 0,5 liter uåpnet.

    • Ja, det går kjempefint å bruke det, Sissel. Alle sure produkter som dette går fint å bruke ganske så lenge etter holdbarhetsdatoen – iallfall så lenge som pakken er uåpnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon