Disse knekkebrødene har jeg fått helt dilla på! De er rett og slett kjempegode! Ideen til dem fant jeg i det svenske matmagasinet «Baka», derav navnet. Jeg har gjort en del endringer på originaloppskriften og endt opp men noen skikkelig snadrete knekkebrød (det var helt sikkert originalen også – bare så det er sagt 🙂 )

Disse knekkebrødene skiller seg fra både dette og dette med at de inneholder gjær og at jeg baker dem som flate brød. De får derfor en litt annen konsistens når de er ferdige også. Absolutt verdt et forsøk!

Svenske knekkebrød

Oppskrift på svenske knekkebrød
24 ruter

Deigen
275 g grovt speltmel
200 g speltmel
75 g sesamfrø
1 ts salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
2 ¾ dl skummet kulturmelk
1 ss honning
50 g romtemperert smør

Toppingen
½ ts flaksalt
40 solsikkekjerner
40 sesamfrø
1 ts tørket oregano

Ha alle de tørre ingrediensene til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær smuldrer du den i helt småbiter før du blander den sammen med det tørre. Ha i kulturmelken, honningen og smøret – i små terninger – og elt deigen sammen til den blir smidig og glatt, i ca. 5 minutter.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Hvelv ut deigen på et melet bakebord og kna den sammen en gang eller to før du deler den i to like store deler. Kjevle hver del ut til en firkant litt mindre enn stekeplaten din. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast.

Pensle et tynt lag med vann over deigene før du drysser halvparten av toppingen over. Legg et bakepapir over der og kjevle lett på toppen, sånn at toppingen setter seg fast og at deigen blir ca. like stor som bakepapiret. Fjern det øverste bakepapiret og skyv stekeplaten (med bakepapiret på) under deigen.

Rut opp deigen. Jeg lager 12 ruter på hvert brett. Gjenta med resten av deigen.

Stek knekkebrødene i ca. 30 minutter. Følg med på at de ikke blir brente. Hvis de blir for mørke før de har blitt sprø, skrur du ned varmen til 120 grader og steker videre. Knekkebrødene skal være forholdsvis sprø før du tar dem ut. Legg dem over på en bakerist og la dem avkjøles.

Knekkebrødene holder seg godt i en lufttett boks.

Svenske knekkebrød

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Ja, det kan du Erle. Det kan være at du må åpne ovnsdøre litt på slutten for å tørke ut knekkebrødene litt. Varmluft tørker ut litt mer. Skru også opp varmen med 15 grader. Lykke til!

  1. Disse var kjempegode!😊👏Jeg doblet oppskrifta og lagte noe av deigen som rundstykker.De ble også veldig vellykkede!Skal lages igjen😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *